19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Beşiktaş Talisca için Benfica ile masaya oturuyor...

Fikret Orman'ın transferi için 31 Mayıs'ı işaret ettiği Anderson Talisca, Başkan'la görüşerek, 'Lig bitmeden bonservisimi alın, kafam rahat etsin' dedi.

14 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Talisca için Benfica ile masaya oturuyor...

Siyah-Beyazlılar’da sezonun ilk yarısında sergilediği inişli çıkışlı performansla eleştirilerin hedefi olan Anderson Talisca, takımının devre arasındaki Antalya kampında iyi bir hazırlık süreci geçirmişti.

Bu durum, ikinci yarıdaki performansına anında yansıyan Sambacı, çıktığı 4 lig maçında 6 gol atmayı başardı. Yıldız oyuncunun takımda bir anda ön plana çıkması sonrasında, ‘bonservis’ konusu tekrar alevlendi. Benfica’dan 2 sezonluğuna kiralanan 24 yaşındaki futbolcu, Başkan Fikret Orman’ın, “31 Mayıs’a kadar opsiyon hakkını kullanma hakkımız var” diyerek sezon sonunu işaret etmesi sonrasında harekete geçti.

Aksi takdirde...

Başarılı futbolcunun, konuyla ilgili olarak Başkan Fikret Orman’la bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. Talisca’nın bu görüşme sırasında Orman’a, “Lig bitmeden bonservisimi alırsanız kendimi daha iyi hissederim. Aksi takdirde sezon sonuna kadar bu konuda belirsizlik olacağı için bu durum performansıma olumsuz yansıyabilir. Kafa olarak sadece futboluma odaklanmak istiyorum” sözlerini kullandığı ortaya çıktı.

Talisca'dan gelen 'Beni alın, kafam rahat olsun' talebi sonrası Başkan Fikret Orman’dan oyuncusuna olumlu yanıt geldi. Orman, “Amerika ziyaretim sonrasında Portekiz’e gidip Benfica Kulübü’yle bu konuyu bizzat görüşeceğim” diyerek yıldız isme güvence verdi.

Anderson Talisca’yı takımda tutmak için yoğun çaba sarf eden Başkan Fikret Orman, bu konudaki son teklifini Benfica’ya iletmişti. Başkan, sözleşmesinde 20 milyon Euro’luk (94 milyon TL) opsiyon maddesi bulunan genç oyuncu için Portekiz ekibine 10 milyon Euro (46 milyon TL) artı sonraki satıştan yüzde 25 pay teklif etmişti. Bu gelişmenin ardından Talisca’dan gelen özel isteğe olumlu bakan Başkan, verdiği cevapla oyuncusunun yüreğine su serpti.

Başkan, “Seni takımda tutmak birinci hedefimiz. Amerika ziyaretim sonrasında Portekiz’e gidip Benfica Kulübü’yle bu konuyu bizzat görüşeceğim” dedi. Başkan’ın, son teklifi Benfica Kulübü’ne bir kez de sözlü olarak ileteceği bildirildi.

Başkan, rest çekebilir

Benfica cephesinin son tekliflerini de geri çevirme ihtimalini düşünen Başkan Fikret Orman’ın, Anderson Talisca’nın bonservisi için alternatif plan da belirlediği öğrenildi. Başkan’ın, Talisca’nın sezon sonunda Benfica’yla sadece 1 yıl kontratının kalmasını koz olarak kullanıp başarılı ismi bir sezon sonra bedelsiz olarak kadrolarına katabilecekleri konusunda rest çekebileceği ifade edildi

(Fanatik)