23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Beşiktaş ve Real Madrid ünvanı koruma peşinde

Beşiktaş ve Real Madrid, yarın deplasmanda oynayacakları zorlu mücadelelerde namağlup unvanlarını korumaya çalışacak.

2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş ve Real Madrid ünvanı koruma peşinde
Avrupa futbolunun yenilgi yüzü görmeyen iki takımı Beşiktaş ve Real Madrid, yarın deplasmanda oynayacakları zorlu mücadelelerde namağlup unvanlarını korumaya çalışacak.
 
Siyah-beyazlılar, saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak derbi maçta Fenerbahçe'ye konuk olacak. Real Madrid ise TSİ 18.15'te Camp Nou'nun ev sahipliği yapacağı "El Clasico"da Barcelona ile karşılaşacak.
 
Beşiktaş ile Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde (ön elemeler dahil) mücadele eden 80 takım içinde hem liginde hem de Avrupa kupalarında yenilmeyen iki ekip olarak dikkati çekti. Siyah-beyazlılar 17, Real Madrid ise 18 maçtır iki kulvarda da mağlubiyet yüzü görmedi.
 
- Beşiktaş ligde 12, "Kupa 1"de 5 maç yaptı
 
Beşiktaş, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 12, doğrudan katılma hakkı elde ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 maç yaptı.
 
Oynadığı 17 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, 9 galibiyet alıp, 8 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 33 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde 18 gol gördü.
 
Süper Lig'de 8 galibiyet, 4 beraberlik alan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ise 1 galibiyet, 5 beraberlik elde etti. Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de 24 gol atıp, 10 gol yerken, Şampiyonlar Ligi'nde 9 gol kaydedip, 8 gole engel olamadı.
 
Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı tek maçta Darıca Gençlerbirliği'ni mağlup eden siyah-beyazlılar, normal süre ve uzatmaları beraberlikle biten Süper Kupa mücadelesinde ise Galatasaray'a penaltılarla kaybetti.
 
- Beşiktaş'ta en golcü Cenk Tosun
 
Beşiktaş'ın derbi öncesi lig ve Avrupa'daki en golcü oyuncusu Cenk Tosun oldu.
 
Milli futbolcu, bu sezon 7'si Süper Lig, biri Şampiyonlar Ligi olmak üzere 8 gol attı.
 
Siyah-beyazlılarda Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca 5'er, Ricardo Quaresma 3 gol buldu.
 
Derbiyi kazanarak 4 puan önündeki rakibine bir adım daha yaklaşmayı hedefleyen Fenerbahçe'de ise Robin van Persie ve Emmanuel Emenike 7'şer golle takımın en skorer isimleri olarak göze çarpıyor.
 
- Real Madrid de yenilmiyor
 
Beşiktaş gibi iki kulvarda mağlup olmayan Real Madrid, liginde 13, "Kupa 1"de ise 5 maça çıktı.
 
İspanya Birinci Ligi'nde (La Liga) 10 galibiyet, 3 beraberlikle 33 puan toplayan eflatun-beyazlılar, en yakın rakibi Barcelona'nın 6 puan önünde lider durumda bulunuyor.
 
Şampiyonlar Ligi'nde de 3 galibiyet, 2 beraberlikle 11 puan toplayan Real Madrid, üst tura çıkmayı garantiledi.
 
Kral Kupası'nda Cultural Leonesa'yı iki maçta da yenen Real Madrid, UEFA Süper Kupası'nda ise Sevilla'yı geçti.
 
- Real Madrid, Ronaldo'ya güveniyor
 
Eflatun-beyazlıların Barcelona karşısında en büyük kozu Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo olacak.
 
El Clasico'nun en golcü isimleri arasında bulunan Ronaldo, daha önce Barcelona'ya karşı 16 gol buldu.
 
Sezona beklendiği gibi başlayamasa da son haftalarda form yakalayarak takımın en golcüsü haline gelen Ronaldo, ligde 10, Şampiyonlar Ligi'nde 2 olmak üzere 12 gole imza attı.
 
Real Madrid'de sakatlığı bulunan Gareth Bale 7, Karim Benzema ve Alvaro Morata 6'şar gol kaydetti.
 
- El Clasico tarihinin en golcüsü Messi
 
Rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e düşürmeyi hedefleyen Barcelona'da Arjantinli yıldız Lionel Messi, 21 golle El Clasico tarihinin en skorer ismi konumunda bulunuyor.
 
Bu sezon lig ve Avrupa kupalarında Messi'nin 18 gol kaydettiği Barcelona'da Luis Suarez 10, Neymar ise 6 gollük katkı sağladı.