16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Beşiktaş'ın ilk hedefi Süper Lig şampiyonluğu...

F.Bahçe ile kupada finale yükselme mücadelesi verecek Beşiktaş, derbi stratejisini “Sakin kalmak” olarak belirledi. Ligdeki ilk maçtan dersler çıkaran yönetim ve teknik heyet, “Gerginlik bize yaramıyor” görüşünde…

16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş'ın ilk hedefi Süper Lig şampiyonluğu...

KARTAL’DA HEDEF ÇİFTE KUPA

■ AKHİSAR engelini de aşarak Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını sürdüren Kartal’da gözler Ziraat Türkiye Kupası’na çevrildi… Siyah-Beyazlılar, yarı final ilk maçında 2-2 berabere kaldığı F.Bahçe ile Kadıköy’de oynayacağı rövanşı düşünüyor. Sezonu çifte kupa ile tamamlamak isteyen Beşiktaş, 6 sezondur final göremediği kupaya bu sezon ayrı bir önem veriyor. Bu sezon F.Bahçe ile 4. kez kozlarını paylaşacak olan Güneş’in öğrencileri, Kadıköy’de 2-1 biten maçtan dersler çıkarmış durumda.

LİGDE 3 HAFTAYA MAL OLMUŞTU

■ EZELİ rakibine ligdeki maçta 2 penaltı golüyle 2-1 kaybeden Beşiktaş, 19 Nisan’daki randevu öncesi stratejisini “Sakin kalmak” olarak belirledi. Quaresma’nın 41 ve 43’te gördüğü sarı kartlar kızardığı, Şenol Güneş hakeme itirazları sebebiyle 67’de tribüne gönderildiği ve Oğuzhan’ın maç sonu 2. sarı kartı gördüğü maç pahalıya patlamıştı. Beşiktaş o mağlubiyetin ardından üst üste oynadığı Trabzonspor, G.Birliği (d) ve M. Başakşehir maçlarından sadece 2 puan alabilmişti.

MALATYA MAÇINDA FİRE OLMAMALI

■ ŞAMPİYONLUK yarışının çok kritik bir noktada seyretmesiyle itibariyle, Beşiktaş’ın 2. bir derbi zayiatına tahammülü yok. Yönetim ve teknik heyetin zorlu randevu öncesi ortak görüşü, “Biz F.Bahçe’yi evinde yenebilecek güçteyiz. Futbolcularımızın hem lig hem kupa motivasyonu üst seviyede. Ama elenmek de dünyanın sonu değil. Bu tip maçlarda gerginlik bize yaramıyor. Sakin kalmalıyız. Malatya maçında kesinlikle fire olmamalı. Kendi futbolumuzu oynarsak zaten yeneriz” şeklinde.

(Gunes)