25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bobby Dixon: İtalya'da oynarken buraya gelmiştim ve Türkiye'yi hiç beğenmemiştim

Fenerbahçe'nin ve milli takımın yıldız oyuncusu Bobby Dixon ' İtalya'da oynarken Türk Telekom'la Eurocup maçında karşılaşmıştık. O zaman burayı hiç beğenmemiştim' dedi.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bobby Dixon: İtalya'da oynarken buraya gelmiştim ve Türkiye'yi hiç beğenmemiştim

Bobby Dixon. Yani Ali Muhammed. Pınar Karşıyaka ile başlayan Türkiye macerası, Fenerbahçe ile kazandığı Euroleague şampiyonluğu ile devam ediyor. Yolu yine Türkiye'deki ilk coachu Ufuk Sarıca ile bu kez Milli Takım'da kesişti.

Dixon, Türkiye'deki yıllarını, Euroleague şampiyonluğunu ve milli takım ile ilgili samimi düşüncelerini anlattı.

Euroleague şampiyonu olarak milli takımda bulunuyorsun. Bu özgüven milli takıma da yansır mı?

Tabii ki müthiş bir özgüvene sahibiz. Ama burası milli takım. Ben ve arkadaşlarım Türkiye için elimizden geleni yapacağız.

Yeni bir takım. Yeni bir coach. Şu an için takımı nasıl değerlendirirsin?

Ben çalışmalara biraz geç katıldım. Sadece bir takım idmanı yapabildim. Arkadaşlarımı çok fazla görme şansı bulamadım. Açıkçası şu an için neye sahibiz tam bilemiyorum. Ama bir hafta sonra bu konuda birşeyler söyleyebilirim.

İlk tur maçları sizin eviniz Ülker Arena, ikinci tur maçları ise Avrupa Şampiyonu olduğunuz Sinan Erdem'de oynanacak. Kendinizi nasıl hissedeceksiniz?

Kesinlikle çok rahat hissedeceğiz. Bütün maçlar Türkiye'de ve alışık olduğumuz salonlarda. Evsahibi avantajını en iyi şekilde kullanmak isteyeceğiz. Doğru şekilde hazırlanırsak, Avrupa Şampiyonası'nda çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Çünkü evimizde, kendimizi rahat hissettiğimiz yerde olacağız.

Tekrar Ufuk Sarıca ile bir aradasın. Sarıca senin için ne anlam ifade ediyor?

Onunla çok büyük ve başarılar dolu bir geçmişimiz var. Karşıyaka'da 3 harika sezon geçirdik. Büyük bir coach. Beni çok iyi tanıyor ve neler yapabileceğimi çok iyi biliyor. Diğer oyuncuları da öyle. Eminim yine harika olacak.

'Kimse bizi yenemedi'

Türkiye'ye geldiğinde bu kadar uzun süre burada kalacağını düşünmüş müydün?

Bu konuda dürüst olacağım. Aslında hiç gelmek istemiyordum. İtalya'da oynarken Türk Telekom'la Eurocup maçında karşılaşmıştık. O zaman burayı hiç beğenmemiştim. Karşıyaka'dan teklif geldiğinde de emin değildim. Ama sonra fikrim değişti. İyi ki o teklifi kabul etmişim. Geriye bakıp düşününce, çok doğru bir tercih yaptığımı görüyorum. Bir çok kupa kazandım. Hayatımın en mutlu yıllarını geçiriyorum.

Sadece Fenerbahçe değil, Türk basketbolseverler seni çok seviyor. Nasıl bir duygu?

Beni destekliyor oldukları için onlara minnettarım. Çok saygı duyuyorum. Ben de Türk Milli Takımı için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye için takım arkadaşlarımla beraber en iyisini yapmaya hazırız.

İki ay önceye gidelim. O zamanlarla ilgili en çok neyi hatırlıyorsun?

Euroleague Şampiyonluğu mu? Tabii ki inanılmaz bir duygu. İki yıl boyunca bunun için uğraştık. İlk yıl çok yaklaşmıştık ama olmadı. Sonra başardık. Sadece Fenerbahçe için değil, ülke için de büyük bir gurur. İlk kez bir Türk takımı Euroleague şampiyonu oldu ve ben de bunun bir parçası olduğu için gurur doluyum.