25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Galatasaray Osmanlıspor'la anlaşamadı Ndiaye transferi yarıda kaldı

Ndiaye transferi için Ankara'ya çıkarma yapan Galatasaraylı yöneticiler 8 milyon euro'yu duyunca masadan kalktı.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray Osmanlıspor'la anlaşamadı Ndiaye transferi yarıda kaldı

Sarı-kırmızılı yöneticiler, Ndiaye’ye talip olan Crystal Palace’ın bile bu rakama çıkmadığını belirtip, “İngilizler bu parayı vermiyorsa biz hiç veremeyiz” restini çekti. Sportif Direktör Cenk Ergün dün başkent ekibinin yöneticileri ile yaptığı toplantıda en son 5 milyon euro önerdi ve beklemeye geçildi.

Galatasaray’da Imbula’da yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine gündeme oturan Osmanlısporlu Badou Ndiaye için dün Ankara’ya giden Sportif Direktör Cenk Ergün, başkent ekibi ile masaya oturdu.

Cim-Bom 27 yaşındaki Senagalli için 5 milyon euro önerdi. Osmanlıspor ise 8 milyon euro istedi. Transferde futbolcu takasının konuşulmadığı, rakamlar üzerinde pazarlıkların sürdüğü bildirildi.

İki taraf ilk görüşmede sonuç alamadı. Ancak sarı-kırmızılılara göre Osmanlıspor indirime giderse bu transfer gerçekleşecek.

Box to box tipinde

Premier Lig ekiplerinin (Crystal Palace) bile bu oyuncu için 8 milyon euro vermediği bir ortamda, bu rakama çıkamayacaklarını belirten sarı-kırmızılılar, “İngilizler bu parayı vermiyorsa, biz hiç veremeyiz” dediler.

Diğer taraftan Teknik Direktör Igor Tudor’un, Ndiaye isminde ısrarlı olduğu belirtildi. Hırvat teknik adamın orta saha için aranılan box to box (iki yönlü orta saha) özelliğine uygun bir isim olarak Ndiaye’yi göstererek, yeri geldiğinde 8 yeri geldiğinde de 10 numara oynatabileceğini söylediği öğrenildi.

Tudor’un Başkan Dursun Özbek ve Sportif Direktör Cenk Ergün’e, “Ndiaye tam bir box to box. Her iki cezaalanı arasında oynayabilecek bir oyuncu. 8 numara rahat oynar. Belhanda’da da sorun çıktığında yerine 10 numara görev alır” şeklinde konuştuğu belirtildi.

Diğer taraftan Galatasaray’ın orta sahaya transferini düşündüğü Fernando için ise çalışmalar devam ediyor. Futbolcu ve menajeri İngiliz kulübünden bonservis konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Galatasaray Fernando için 5 milyon euro verirken, İngilizler 8 milyon euro istemişti.

5

Bodo Glimt’ten 2015’te Osmanlıspor’a transfer olduğunda bonservis bedeli 2 milyon euro olarak gösterilen Badou Ndiaye, şu an tahmini bonservis değeri 5 milyon euro olarak hesaplanıyor.

(Skorer)