25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cenk Tosun en verimli yılında

Beşiktaş'ın Bursaspor maçındaki gollerini atan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla en golcü sezonuna ulaştı.

10 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cenk Tosun en verimli yılında
Beşiktaş'ın 53. ve 65. dakikalarda gollerini atan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla en golcü sezonuna ulaştı. Takımda 3. sezonunu geçiren Cenk, bu sezon şu ana dek 9 kez rakip fileleri havalandırdı.
 
İlk sezonunda 5 ve geçen sezon da 8 golde kalan siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon ise 9. kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı futbolcu, 9 golün 5'ini penaltılardan attı. Karşılaşmanın ardından Cenk, takım arkadaşlarıyla tribünlere giderek taraftarlara üçlü çektirdi.
 
Harun Tekin'i Cenk Tosun avladı
 
Bursaspor'un başarılı kalecisi Harun Tekin, kurtardığı 5 penaltı atışının ardından Cenk Tosun'un 2 penaltı golüne engel olamadı. Geçen sezon Antalyaspor maçında Eto'o'nun penaltı atışında yaptığı kurtarışla seriye başlayan Harun, Beşiktaş karşısında Gomez, bu sezon ise Kasımpaşa mücadelesinde Tunay Torun, Gaziantepspor önünde Ghilas ile Çaykur Rizespor karşılaşmasında Kweuke'nin vuruşlarında başarılı kurtarışlar yaparken, 6. penaltıda kalesinde golü gördü. Harun, Cenk Tosun'un 65. dakikadaki penaltı atışında da kalesini gole kapatmayı başaramadı.
 
Yedek Sercan Yıldırım kırmızı kart gördü
 
Bursaspor'da yedek oyunculardan Sercan Yıldırım, maçın uzatma dakikalarında kırmızı kartla cezalandırıldı. Yeşil-beyazlı oyuncu, yedek kulübesinde hakem Bülent Yıldırım'a yaptığı itirazlar sonrası kırmızı kartla soyunma odasına gönderildi. Ligdeki 4. yenilgisini alan Bursaspor, 24 puanda kaldı.