24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Cenk Tosun İngiliz basının karşısına çıktı

Cenk Tosun, Everton'daki ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

17 Ocak 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Cenk Tosun İngiliz basının karşısına çıktı

Everton'ın yeni golcüsü Cenk Tosun, Ada'daki ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya, "Herkese merhaba… İngilizcem için şimdiden kusura bakmayın" ifadeleriyle başlayan Cenk'in sözleri şöyle;

"Amacım takımı yeni bir yere taşımak ve atabildiğim kadar gol atmak. Kupalar kazanmak yolumuza devam etmek istiyoruz ve ben de bu başarının bir parçası olmak istiyorum."

"Premier Lig çok hızlı ve yüksek tempoda oynanıyor. Benim de buna ayak uydurmam gerekiyor ve bu tempoya ayak uydurabilirim. İlk maçımda daha da etkili olabilmeyi isterdim. Goodison Park’ta taraftarlarımızın karşısına çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum."

"Everton çok köklü bir kulüp. Buraya gelmemde Sam Allerdyce’ın büyük katkısı oldu. Kulübün beni ne kadar çok istediğini gördüm. İngilitere’de oynamak benim rüyamdı"

"Theo Walcott harika bir oyuncu, bunu kanıtladı. Hızlı ve iyi ortalar yapıyor. Bizim için büyük bir transfer olur. Şu anda takımımızda çok yetenekli oyuncularımız var ve o da transfer edilirse, gerçekten katkı sağlayacaktır. Onunla iyi anlaşırım"

"Kulağa klişe  gelecek ama burada herkes bana çok yardımcı oldu. Özellikle de Wayne Rooney. Gylfi Sigurdsson ve Phil Jagielka da kendimi evimde hissetmemi sağladı."

"Oyuncu olarak karakterimin İngiliz futboluna son derece uygun olduğunu düşünüyorum. Buraya vakti zamanıyla gelip iyi işler yapmış Türk oyunculardan da iyi örnekler var. Emre Belözoğlu ve Tugay Kerimoğlu örneğin."

"Premier Lig'de oynamak benim en büyük rüyamdı. Everton da zaten hep izlediğim takımlar arasındaydı. Dolayısıyla şimdi bu takımın formasını giyiyor olmak benim için büyük bir onur."