20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cenk Tosun ocak ayında satılıp haziranda takımdan ayrılacak

Beşiktaş'ın yıldız golcüsüne Manchester City'nin yarı sıra İtalya'dan da talip var.

5 Aralık 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Cenk Tosun ocak ayında satılıp haziranda takımdan ayrılacak

Everton, Newcastle United, Tottenham Hotspur gibi kulüplerin peşinden koştuğu Cenk Tosun için iki dev ekip daha devreye girdi. Bunlardan biri Premier Lig’in lideri Manchester City, diğeri de ismi sır gibi gizlenen bir İtalyan.

BEŞİKTAŞ’TA her geçen gün Cenk Tosun’un talipleri artıyor. Şampiyonlar Ligi’nde ve Süper Lig’de attığı gollerle ve ortaya koyduğu mü cadeleyle Avrupa’nın gözetimi altında tutulan Cenk’i son dönemde İngiltere, İtalya ve Almanya Ligi’nden pek çok kulübün takip ettiği biliniyor. İngiliz basını, Cenk’e Tottenham, Crystal  Palace, Newcastle United ve Everton gibi kulüplerin talip olduğunu ve ocakta renklerine katmak için çalışma yaptıklarını sürekli yazıyordu. Ancak Beşiktaş cephesinden dün çok önemli bir bilgi geldi.

ORMAN’IN VERDİĞİ FİYATA GELDİ

Siyah-Beyazlı Yöneticiler, Cenk’e İngiltere’den Manchester City’nin talip olduğunu bildirdi. Ancak yıldız golcüyü İtalya’dan isteyen çok önemli bir başka kulübün daha bulunduğu da söylendi. Bu takımın ismini vermeyen yöneticiler, resmi temasların başladığını da duyurdu. Başkan Fikret Orman’ın, “30 milyon eurodan aşağıya satmam” dediği Cenk’in, ocak ayında Çizme’nin yolunu tutması sürpriz olmayacak. Yıldız golcünün taliplerinin artması fiyatının da yükselmesini sağlayacak.

ŞİMDİ İMZA AT, SEZON SONU AL

Yönetim, Cenk’e gelen tekliflerin pek çoğundan oyuncunun haberdar olmadığını da bildirdi. Siyah-Beyazlılar, oyununun ve motivasyonunun bozulmaması için teklifleri ve önerileri şimdilik gizli tutuyor. Ancak ilk yarının tamamlanmasının ardından Cenk’in de görüşleri alındıktan sonra ortak bir rota belirlenecek. Bu oyuncunun satışına kesinlikle karşı çıkan Teknik Direktör Şenol Güneş’in de görüşü önemli. Beşiktaş Tosun Paşa’yı, sezon sonu gitmek şartıyla ocak ayında satma planı yapıyor.

AKŞAM