25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cimbom 4 yıl kemer sıkacak

GALATASARAY’DA korkulan olmadı. UEFA Finansal Fair-Play Komitesi, Sarı-Kırmızılı kulübün dosyasını dün karara bağladı.

StarSpor18 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cimbom 4 yıl kemer sıkacak

Başkan Mustafa Cengiz ve ekibinin de katıldığı Nyon’daki toplantı 14.30’da başlarken, 1 saat 45 dakika sürdü. Toplantı çıkışında bir açıklama yapan Cengiz, Galatasaray’ın Avrupa kupalarına katılmasına engel olmadığını söyledi. Cengiz şöyle konuştu:

1 HAFTA İÇİNDE NETLEŞECEK

“UEFA yetkilileri ile üst düzey görüşmeler yaptık. İlk olarak şunu belirteyim ki Avrupa kupalarına katılmamız konusunda hiç bir engel yok. UEFA ile anlaşmamız var, anlaşmamızda detaylar var ama bunlar 1 hafta sonra netleşecek. Detaylar var anlaşmamızda o detaylar ise anlaşılmaz değil. Her şeyde hemen hemen mutabık kaldık. Hiçbir sorun yok. Bazı cezalar var bunlar da Galatasaray’ın, üstesinden gelebileceği disipline olabileceği cezalar.”

UEFA MALİ DİSİPLİN İSTİYOR

“4 yıllık bir ‘settlement agreement’ı (sulh sözleşmesi) imzalayacağız. Galatasaray doğru yolda, taraftarlarımız bundan emin olabilir. UEFA bizden mali disiplin, açıklık, şeffaflık ve samimiyet istiyor.” Cengiz anlaşmanın detaylarını vermezken, Sarı-Kırmızılılar’ın 4 yıl boyunca transferde sattığı oyuncu değerince yeni futbolcu alabileceği öğrenildi. Ayrıca futbolcuların yıllık ücretlerinin de 50 milyon euroyu geçmeyeceği karara bağlandı.