23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Cocu, Comolli'den Bas Dost, Bolasie ve Van Ginkel'i istedi

Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına varan Cocu, yönetimden Bas Dost, Bolasie ve Van Ginkel'i istedi.

18 Haziran 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cocu, Comolli'den Bas Dost, Bolasie ve Van Ginkel'i istedi

Fenerbahçe tenik adam konusunda Phillip Cocu ile anlaşma sağladı. Hollandalı teknik adam ilk olarak Comolli'ye istediği adamları sıraladı. 47 yaşındaki teknik adam, transferde önceliği belirledi. Mutlaka bir forvet almaları gerektiğinin altını çizen Cocu, bir kanat bir de orta saha talep etti. Hollandalı çalıştırıcı isimleri de Comolli’yle paylaştı. 

PSV'deki prensi Van Ginkel 

Hollandalı teıknik adamın listesindeki 1 numara Marco van Ginkel. 25 yaşındaki oyuncu, geride kalan sezonda Lozano ile birlikte PSV’nin şampiyonluğunda en büyük pay sahibi oldu. Cocu, Chelsea’den kiralık olan Hollandalı yıldıza kaptanlık pazubandını verdi. 47 yaşındaki teknik adam, Van Ginkel’i bu kez de Fenerbahçe’ye kiralamak istiyor. Yıldız futbolcu, orta sahanın ortasında, oyunun iki yönünde de son derece başarılı bir isim. Geçtiğimiz sezonu 16 golle tamamlayan Van Ginkel, adeta Cocu’nun prensi.

Sola fırtına Bolasie

Fenerbahçe, geride kalan sezonda kanat oyuncularından hücumda beklediği kadar verim alamadı. Aykut Kocaman da Ali Koç ve Comolli’ye sunduğu raporda buna dikkat çekmişti. Cocu’nun önceliklerinden biri kanatlar oldu. Everton’ın yıldızı Yannick Bolasie, Hollandalı’nın ilk adayı. Kongolu oyuncu, geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle beklentilerin altında kaldı. Ancak önceki sezonlardaki performansının yanı sıra güçlü fiziği ve süratiyle Phillip Cocu’nun en çok istediği futbolculardan biri konumunda.

Pivot golcü Bas Dost

Phillip Cocu’nun forvetten iki önemli beklentisi var: Hava toplarında hakimiyet ve top saklama özelliğinin yüksek olması. PSV’de Luuk De Jong’u kullanan Hollandalı, Fenerbahçe için ise vatandaşı Bas Dost’u istedi. 29 yaşındaki oyuncu, taraftarların antrenmanı basıp kendilerine saldırması sonrası Sporting ile sözleşmesini fesh etmişti. Bu konudaki kararı FIFA verecek. Dost tamamen boşa çıkmasa da piyasa değerinin çok altında bir rakama bonservisi alınabilir.

(Fanatik)