25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Demba Ba yılın çalımını attı

Ara transferde Göztepe’ye gelip başarılı bir performans çizen Demba Ba, Çin’deki eski kulübünden 2 yıl için 20 milyon euroluk teklif gelince, Kartal’a verdiği sözü unutup Shenhua’ya imza attı.

StarSpor22 Mayıs 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Demba Ba yılın çalımını attı

BEŞİKTAŞ’A yılın çalımını eski golcüsü Demba Ba attı. Chelsea’den 6 milyon euro bedelle geldiği Beşiktaş’ta 2014-15 sezonunda attığı gollerle taraftarın gönlünde taht kuran Senegalli oyuncu daha sonra 13 milyon euro karşılığında Çin’in Şangay Shenhua takımına transfer olmuştu. Burada ayağı kırılan Demba Ba 1.5 yıl sahalardan uzak kaldı.

REKOR ÜCRET AKLINI ÇELDİ

Beşiktaş’ta 2017’de yarım sezon kiralık olarak kadroda yer alan Demba Ba bu sezon Ocak’taki ara transferde Göztepe’ye geldi. 13 maça çıkan Demba Ba, gösterdiği başarılı performans sonrası Beşiktaş’la 1+1 yıllığına anlaştı. Ancak Senegalli oyuncunun Çin’deki eski kulübünden iki yıllığına gelen 20 milyon euroluk ücret karşısında pes edip Şankay Senhua’ya imza attığı öğrenildi.

ORMAN, BA İLE GÖRÜŞECEK

Demba Ba’nın, Şangay Shenhua’dan ilk yıl 12, ikinci yıl ise 8 milyon euro alacağı belirtildi. Beşiktaş’ta Başkan Yardımcısı Ahmet Nur Çebi ile görüşüp prensipte 1+1 yıllığına anlaşan sonrasında Çin’e imza attığı belirtilen 33 yaşındaki Senegalli golcü ile başkan Fikret Orman’ın son kez görüşeceği ve Çin’e transferinin doğru olup olmadığını soracağı vurgulandı.