19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Dusko Tosic Beşiktaş'tan ayrılmak istiyor

Beşiktaş'ın Sırp stoperi Dusko Tosic'in, sezon sonunda takımdan ayrılmak için yönetimden izin istediği ortaya çıktı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Dusko Tosic Beşiktaş'tan ayrılmak istiyor

Beşiktaş’la bir yıl daha sözleşmesi bulunan 33 yaşındaki başarılı futbolcunun, Uzak Doğu’dan çok cazip bir teklif aldığı belirlendi. Yönetim ve teknik heyet izin vermediği için geçen sezon İngiltere’ye gidemeyen Tosic’in bu kez kendisine anlayış gösterilmesini beklediği öğrenildi.

Dusko Tosic üç yıldır formasını giydiği Kartal’a vedaya hazırlanıyor... Beşiktaş’a transfer olduğu günden beri istikrarlı çizgisiyle sadece siyah-beyazlı takımın değil, ülkesinin milli formasını da sırtından çıkarmayan Sırp futbolcunun yurt dışından ciddi teklifler aldığı belirlendi. Geçtiğimiz yaz döneminde milli takım kriterlerini tutturabildiği için İngiltere’den talipleri çıkan Tosic’in bu kez Uzak Doğu’dan teklif aldığı öğrenildi.

Beşiktaş ile bir sezon daha sözleşmesi bulunan 33 yaşındaki futbolcunun gelen yüksek rakamlı teklif nedeniyle yönetimden ayrılık için izin istediği ifade edildi. Geçtiğimiz sezon yönetim ve teknik heyetten izin alamadığı için İngiltere’ye gidemeyen Tosic’in bu kez kendisine anlayış gösterilmesini istediği aktarıldı. Teknik Direktör Şenol Güneş ile görüşerek Dusko Tosic’e son kararını bildirecek olan yönetimin ise bu oyuncuyu bedelsiz bırakmaya yanaşmadığı belirtildi.

Bu arada Beşiktaş Yönetimi, Tosic’in ayrılması durumunda yeni bir stoper transferi yapmayı düşünmüyor. Siyah-beyazlılar, Brugge’le kiralık sözleşmesi biten Matej Mitrovic’i gelecek sezonun kadrosunda tutarak, Tosic’in boşluğunu doldurmayı planlıyor. Pepe, Vida ve Medel’i bırakmayacak olan yönetim, Mitrovic’in de katılımıyla savunmanın güç kaybetmesine izin vermeyecek.

100

Beşiktaş’a 2015’te Gençlerbirliği’nden bedelsiz transfer olan Dusko Tosic geride kalan 3 sezonda 100 resmi maça çıkarken, 7 gole imza attı. Sırp oyuncu bu süreçte 25 sarı, 4 kırmızı kart gördü.

(Milliyet)