16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Emre Aşık, Galatasaray-Beşiktaş derbisini Galatasaray'ın kazanacağını söyledi

Futbolculuk döneminde hem Galatasaray hem de Beşiktaş forması giyen, günümüzün teknik direktörlerinden Emre Aşık, Süper Lig’in 31.haftasında oynanacak maçı değerlendirdi.

24 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Emre Aşık, Galatasaray-Beşiktaş derbisini Galatasaray'ın kazanacağını söyledi

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Eme Aşık’ın derbide favorisini açıkladı.

"Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum"

"Pazar günü iki büyük takım karşılaşacak. İki takım da 3 puan arayacak. İlk yarıda birbirlerini 0-0’a göre ayarlayacaklar, tartacaklar. Sonra hamleler olacak. Galatasaray kendi evinde oynamanın avantajını rakibe hissettirecektir. Galatasaray’ın kazanacağına inanıyorum. Maç son dakikaya kadar devam edecek. Her şeyi daha net görebileceğiz. Lig daraldı, az kaldı. İkisinden biri dışarıda kalabilir ya da çok büyük bir avantaj yakalayabilir. Ben Galatasaray’ın kazanacağını düşünüyorum."

"Maicon güven vermiyor"

"Maicon çok fazla güven vermiyor. Böyle maçlarda çok daha farklı performans gösterebilir. Tecrübe çok önemli. Tecrübesiyle zannediyorum ki açıklarını kapatacaktır. Fakat zor olacağını düşünüyorum."

Terim risk alır mı?

Teknik adamları kıyaslamaya gerek yok. Kendilerini kanıtlamış teknik adamlar. Kendilerine has özellikleri var. Fatih Terim 0-0 giderse erken risk alabilir. Hep beraber göreceğiz. Hangi teknik adamın performansının etkili olacağını göreceğiz.

Gomis ve Muslera vurgusu

Galatasaray’da Gomis’in çok önemli olduğunu düşünüyorum. Muslera da aynı şekilde. Bu iki oyuncunun performansıyla savunma oyuncularının durumu belirleyici olacaktır.

Pepe olmazsa, ibre Galatasaray'a döner

"Bence Pepe muhakkak olmalı. Eğer Pepe olmazsa maç Galatasaray’ın lehine olur. Pepe bir lider. Tecrübesi var. Real Madrid’de oynadı. Sadece bir lider de değil. Defansı toparlayan bir oyuncu. Onun olmaması Beşiktaş adına çok büyük bir dezavantaj olur."