20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ergin Ataman: Ergin Ataman'ın geleceği başkanımız Dursun Özbek'in tasarrufunda

Galatasaray Odeabank'ın başarılı antrenörü Ergin Ataman, takımda kalıp kalmama durumuyla ilgili topu başkan Dursun Özbek'e attı.

27 Nisan 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ergin Ataman: Ergin Ataman'ın geleceği başkanımız Dursun Özbek'in tasarrufunda

Galatasaray Odeabank başantrenörü Ergin Ataman kulüp televizyonunda katıldığı bir programda birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Fenerbahçe'nin Euroleague'de elde ettiği başarıyı kıskandığını belirten Ataman, geçen sezon kazanılan Eurocup şampiyonluğunun ne kadar önemli bir başarı olduğunun da altını çizdi.

"McCollum olsaydı Euroleague farklı olurdu"

Sonuçta 11 galibiyet aldık Euroleague'de. McCollum geldikten sonra verdiği katkıyı da gördükten sonra, sezon başına onu kaybetmesek, 5-6 galibiyet daha alabileceğimizi düşünüyorum. Ama bu profesyonel hayat. Sezon başında sözleşmesi bitti ve Çin'den büyük bir teklif aldı, anlaşamadık. Keşke tutabilseydik. Çin'deki sezon bitince, biz de oyun kurucu transferinde yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle McCollum'u transfer ettik. 

"Euroleague'de hüsran yaşamadık"

Bir hüsran yaşadığımızı düşünmüyorum. Kadro belli, yapılan yatırım belli. Başarı, final oynayıp, şampiyon olmaktır, ama hüsran olduğunu düşünmüyorum. 

"Benim Galatasaray'da kalmam yönetimin tasarrufu"

6-7 yaşında çocuklar, oğluma soruyorlar. Baban Galatasaray'dan ayrılacak mı diyorlar. Benim verebileceğim bir cevap değil bu, yönetimin tasarrufu. Ben çocukluktan bu yana Galatasaraylıyım. Ama bu benim işim, profesyonel olarak basketbol antrenörlüğü yapıyorum. Çok şükür Avrupa'da kazandığım kupalar kadar, kişiliğimle, dik duruşumla, 3 ayrı takımda Avrupa'da şampiyon olan bir koç yok. Şu anda Türkiye'de futbol dahil, voleybol, basketbol, 5 yıl aynı takımda çalışan bir hoca da yok. 5. yılın sonuna geliyoruz. Bundan sonra Galatasaray basket takımının ve Ergin Ataman'ın geleceği başkanımız Dursun Özbek'in tasarrufunda olan bir şey. Galatasaray Kulübü, benimle çalışmak istediği sürece, bu 5 yılda yaptığımız büyük işleri yeniden devam ettirmek planı içinde olduğu sürece, benim Türkiye'de bir kulübe gitmem söz konusu değildir. Bunun maddi bir karşılığı da olmaz. 

"Buradan kazandığımın 2 katını da verse gitmem"

X kulüp, kazandığımın 2 katını da verse, burada projeyi devam ettirmem istenirse, ben buradayım. Ama kafalarda soru işareti varsa, benimle ilgili camiada bir tereddüt varsa, o zaman benim olmamın bir anlamı yok. Genel kurullarda da, mali kurullarda da takip ediyorum. Beni hep yaralayan bir şey var, sürekli basketbolda harcanan paralar konuşuluyor. Sonuçta oynadığımız kulvar belli, özellikle Fenerbahçe'nin yatırımı belli. Efes ve Doğuş gibi kulüplerin yatırımı belli. Avrupa'da EuroCup kazanmışsınız, Euroleague'de olmuşsunuz ve Avrupa'nın en büyük 12 takımından biri olmuşsunuz. Geri adım atacak bir yapı içinde olmak istemem. Başkanımızın da bunu yapacağını sanmıyorum, onun için 15 bin kişilik salon olmaz.

"Galatasaray başkanlığını düşünüyorum"

Profesyoneliz, bu kulübün başkanı ben değilim, inşallah 10 yıl sonra ben olabilirim, 10 yıl sonraki planlarımızda var. O zaman bu kararı ben verebilirim, ama şu anda başkanımız Dursun Özbek verir.

"Fenerbahçe'yi kıskanıyorum"

Muhteşem bir salon yapan, beş yıldır ciddi sponsor yatırımları yapan ve camiayı arkasına alan maddi manevi sürekli olarak basketbol takımını yukarıya çeken bir anlayış var Fenerbahçe’de. Avrupa’nın da en kariyerli koçunu getirdiler dört sezon önce. Üç sezon üst üste Final Four oynayan bir Fenerbahçe var. Bunu başarmak kolay değildir. Ben de kariyerimde iki kez Final Four oynadım. Bunu istikrarlı bir şekilde yapmak; yönetimle, sponsorla, camiayla, taraftarla, salonla, oyuncuyla başarmalarını takdir ediyorum. Fenerbahçe’nin bakış açısını açıkçası kıskanıyorum. Ben aynı zamanda bir Galatasaray taraftarıyım. Futbolda Fenerbahçe ile en üst düzeyde rekabet edebiliyorsak, Türk Futbolu’nda Avrupa’da kupa kazanan tek takım Galatasaray ise basketbolda da bunu yapmak durumundasınız. Geçen sene bize EuroCup finali için 100 bin bilet talebi geldi. Bu gerçeği yok sayamazsınız. Özellikle Başkan Dursun Özbek ve Yönetimi’nin 15 bin kişilik salon projesinin olduğunu bildiğim için de hiçbir başkanın, hiçbir yönetimin Galatasaray’da basketbolu göz ardı edeceğini düşünmüyorum. Camia ve taraftar bu sporu seviyor.

Efes ve Daçka’ya Final Four yolunda başarılar diliyorum. İşleri hiç kolay değil. Özellikle son yıllarda Türk sporunda basketbolda ve voleybolda kazanılan başarıların Türk sporseverleri mutlu edeceğini düşünüyorum. Ciddi bir gurur kaynağı bu bizim için.