20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ersun Yanal, Konya'yı böyle yıkacak!

Trabzonspor, yarın Konya karşısına yenilmezlik serisini sürdürmek için çıkacak.

24 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ersun Yanal, Konya'yı böyle yıkacak!
Süper Lig’de yarın Atiker Konyaspor’a konuk olacak olan Trabzonspor, Durica’dan sakatlığı, Okay Yokuşlu’dan ise cezası sebebiyle faydalanamayacak. Fakat yeni transferlerin takıma katılması sonrası bol alternatifli bir kadroya sahip olan teknik direktör Ersun Yanal bunu sorun etmiyor. Takımdaki tüm oyuncularını uzun bir süredir forma giymeye hazır olmaları konusunda uyaran deneyimli çalıştırıcı, kafasındaki Konyaspor’u imha planını neredeyse netleştirmiş durumda. İşte Yanal’ın düşündüğü 3 müthiş alternatif...
 
1) Stopere Uğur ve Mustafa
 
Durica’nın uzun süreli sakatlığı sonrası elinde Mustafa Akbaş ve Medjani gibi tecrübeli alternatifleri kalan Ersun Yanal’ın öncelikli planı Uğur Demirok’un yanında Mustafa’ya şans tanımak. İdmanlarda performansıyla beğeni toplayan 26 yaşındaki stoperin şans bulması durumunda ön liberoda Onazi, hemen önünde ise sakatlıktan kurtulan Bero’nun şans bulması bekleniyor.
 
2) Medjani stoper Bero göbek
 
Son idmanda Carl Medjani’yi hem orta sahada hem de stoperde deneyen Ersun Yanal’ın Cezayirli savunmacıyı Uğur’la birlikte defansta da oynatma ihtimali bulunuyor. Bu durumda Onazi’yi biraz daha öne çıkarma şansı yakalayacak olan Trabzonspor Teknik Direktörü, ilk 11’e Okay’ın yerine monte etmesine kesin gözüyle bakılan Bero’yu orta göbekte daha fazla alan yaratmak için kullanacak.
 
3) 4-1-3-2 sürprizi gelebilir
 
Medjani, Mustafa Akbaş ve Medjani’den en az ikisine görev vermesine kesin gözüyle bakılan Yanal, Alanya karşısında maçın son bölümlerinde denediği çift forvet sistemini sahaya yansıtmak gibi bir sürprize imza atabilir. Rodallega ve N’Doye’un performanslarından çok memnun olan deneyimli çalıştırıcı, iki yıldızını da aynı  anda sahaya sürerek golü erken bulup maçı koparmak isteyebilir.
 
Fanatik