25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Erzurumspor, 17 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi

Süper Lig'e 2000-2001'de Erzurumspor takımıyla veda eden 'Dadaşlar', Büyükşehir Belediye Erzurumspor ekibiyle adeta küllerinden doğarak 17 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'de yer alma başarısı gösterdi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Erzurumspor, 17 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi

1997-1998 sezonunda yer aldığı 2. Lig'de mücadele ettiği grubu lider  tamamlayan ve Yükselme Grubu maçları sonunda en üst lige çıkma başarısı gösteren  Erzurumspor, 2000-2001 sezonunu 17. sırada tamamladı ve yeniden bir alt lige  düştü.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren ve düşüş yaşayan  Erzurum ekibi, Aralık 2010'da sahasında oynadığı Trabzon Karadenizspor maçına  "Bizden bu kadar" pankartıyla çıkarak, liglerden çekildi.

Erzurumspor'un liglerden çekilmesinin ardından amatör liglerde  mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor takımının 3. Lig'e yükselebilmesi  için çalışmalara hız verildi. 2012'de Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Bölgesel  Amatör Lig'de şampiyon olarak 3. Lig'e yükseldi.

Daha sonra ismi Büyükşehir Belediye Erzurumspor olarak değiştirilen  mavi-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonunda 3. Lig'i şampiyon tamamlayarak 2. Lig'e  çıktı.

2016-2017 sezonunda mücadele ettiği 2. Lig'de play-off'lara kalan ve  finalde Gümüşhanespor'u tek golle mağlup eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 1.  Lig'e yükseldi.

11. haftanın ardından teknik direktör değişikliği

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 2017-2018 sezonuna da şampiyonluk  parolasıyla girdi ama alınan kötü sonuçlar nedeniyle 11. haftanın ardından teknik  direktör Osman Özköylü ile yollar ayrılarak, Mehmet Altıparmak ile anlaşma  sağlandı.

Altıparmak yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan mavi-beyazlı ekip,  büyük başarı göstererek 1. Lig'de play-off oynama hakkı elde etti.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, taraftarının da desteğiyle 19 Mayıs  Cumartesi günü Bursa'da yapılan play-off finalinde Gazişehir Gaziantep'e penaltı  atışlarında 5-4 üstünlük kurarak, Erzurum'un 17 yıl aradan sonra yeniden Süper  Lig'de temsil edilmesini sağladı.

Hedef, Süper Lig'de tutunmak

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumspor'un 2000-2001 sezonunda Süper Lig'e  veda ettiğini hatırlattı.

Süper Lig'in Erzurumlular için bir hasret olduğunu ifade eden Sekmen,  "Bu şehre peş peşe şampiyonluklarla Süper Lig'e yükselmek nasip oldu. Şimdi diğer  bir vazifemiz orada tutunmak ve başarılar elde etmek. Türkiye'mizi hem ulusal hem  de uluslararası düzeyde temsil etmek arzusundayız." diye konuştu.

Kulübün basın sözcüsü Metin Barlak ise Erzurumspor takımının ekonomik  sıkıntılar nedeniyle liglerden çekildiğini anımsatarak, "O günden bugüne çok  büyük çabalar sarf edildi, çok güzel şeyler yapıldı. BAL Ligi'nden başlayarak çok  şükür bugün yeniden Süper Lig'e yükseldik." ifadelerini kullandı.