20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Fenerbahçe; Mikel, Badelj, Canales, Sako ve Blind'i gündemine aldı

Mehmet Ali Aydınlar ile sürpriz bir anlaşmaya imza atan Aziz Yıldırım transferde boş durmayacak.

22 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe; Mikel, Badelj, Canales, Sako ve Blind'i gündemine aldı

Acıbadem’le yaklaşık 290 milyon TL’lik tarihi bir sponsorluk anlaşması imzalandı, 47 milyon TL’lik Spor Toto sponsorluğu da yolda... Ekonomik anlamda ciddi olarak rahatlayan yönetim gözünü transfere çevirdi. 

Aykut Kocaman’ın, “Bana hazır, gelir gelmez oynayacak adam lazım. Oynamayan oyuncuya para vermeyelim” sözleri sonrası çalışmalar bu yönde şekillenmeye başladı.

İşte o isimler...

Obi Mikel gelmeye hazır

Nijeryalı oyuncuyu bedelsiz olarak getirmeyi teklif etmişti. Yıllarca Chelsea forması giydikten sonra Çin ekibi TJ Teda’ya imza atan Obi Mikel, mide rahatsızlığı nedeniyle 17 maç kaçırsa da son 10 lig mücadelesinde 90 dakika forma giydi. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu gerek tecrübesi, gerekse uygun maliyetiyle ön plana çıkıyor. Ancak Aykut Kocaman, savunma yönü daha güçlü olan Nijeryalı’ya bu nedenle soğuk bakıyor.

Milan Badelj hocanın prensi

Hırvat futbolcu, Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü yaptığı ilk dönemde de transfer etmek istediği bir isimdi. O dönemde Badelj, Dinamo Zagreb’den ayrılıp tercihini Alman ekibi Hamburg’dan yana kullanmıştı. Yıldız orta saha oyuncusu şu anda Fiorentina forması giyiyor ve sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Takımın en iyilerinden birini satması için İtalyan devini ikna etmek zor. Fenerbahçe, Badelj ile el sıkışıp, haziranda bitecek sözleşmeyi koz olarak kullanarak uygun bir bedelle işi bitirmeye çalışacak.

Canales aranan adam

Aykut Kocaman, orta sahanın ortası için ‘sol ayaklı’, Josef’i tamamlayacak bir isim istemişti. Menajerler, Fenerbahçe’ye tam da bu tanıma uyan bir oyuncuyu sundu: Sergio Canales Madrazo. İspanyol yıldız bir dönem Real Madrid forması da giymiş, Valencia’da oynadıktan sonra Sociedad’a imza atmıştı.  26 yaşındaki oyuncu orta sahanın ortasının yanı sıra sol kanatta görev yapabiliyor. Yüksek tekniği ve müthiş paslarıyla dikkat çeken Canales, bu sezon 26 maçta 1 gol atıp 6 asist yaptı. Canales’in sözleşmesi haziranda sona eriyor.

Hücumda joker Bakary Sako

Fransız yıldızın adı daha önce Türk takımlarıyla anılmıştı.Crystal Palace forması giyen Bakary Sako, daha çok sol kanatta görev yapıyor. Ancak hücumun her bölgesinde başarıyla görev yapabiliyor. Güçlü fiziği ve hızıyla ön plana çıkan 29 yaşındaki oyuncu, sezon sonunda boşa çıkacak. Sako, ilk yarının büyük bölümünde sonradan oyuna girse de Townsend’in sakatlığında son iki mücadelede 90 dakika sahada kaldı. Tarz olarak Aykut Kocaman’ın futbol sistemine uyan bir isim olan Sako, Sarı-Lacivertliler’in hücum hattına fazlasıyla güç katabilir.

Daley Blind gündemde ama...

Fenerbahçe’nin ligde kötü geçen ilk 11 haftalık macerasının ardından, Aykut Kocaman önceliği sol bek transferine vermişti. Ancak İsmail’in performansını artırması ve kontenjanın dolu olması nedeniyle öncelik değişti. Ancak Daley Blind, halen Fenerbahçe’nin gündeminde. Hollandalı oyuncunun adı Barcelona ve İnter ile anılsa da herhangi bir girişim olmadı.Manchester United’ın gözden çıkarttığı Blind ile görüşmeler sürse de Aykut Kocaman, 27 yaşındaki savunmacıyla bu ay için değil, sezon sonu için anlaşma sağlanması taraftarı.

(Fanatik)