16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Fenerbahçe Jesus Navas bombasını patlatmak üzere

Kadro kalitesini artırmak isteyen Fenerbahçe, Manchester City'den ayrılan İspanyol yıldız Jesus Navas'ı gündemine aldı.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe Jesus Navas bombasını patlatmak üzere

Fenerbahçe'den Navas'a teklif! 3 sezon için 10.5 milyon euro...

FFP nedeniyle bonservisi elinde bulunan Navas, en iyi seçenek olarak öne çıktı. İspanyollara göre F.Bahçe yıllığı 3.5 milyon eurodan 3 yıllık teklif yaptı.

Lens'in transferinde yaşanan aksama ve Sunderland'in işi ağırdan alması üzerine, F.Bahçe Navas'ı renklerine bağlamak için harekete geçti. Finansal Fair Play kısıtlaması nedeniyle transfer yapmakta zorlanan Sarı-Lacivertliler, Jesus Navas transferini bitirmek için resmi girişim başlattı. İspanyolların iddiasına göre, bonservis bedeli ödemeden transfer yapmak zorunda olan F.Bahçe yönetimi, Navas'ı listenin 1 numarasına aldı. 31 yaşındaki oyuncu Lens'in en iyi alternatifi. 

183 MAÇTA 8 GOL VE 39 ASİST 

Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın da onay verdiği Navas, sağ kanat başta olmak üzere, hücumun her bölgesinde oynayabiliyor. Navas, 2002de Sevillada başladığı kariyerinde, 11 sezonda 391 maçta 31 gol, 83 asistlik bir performans gösterdi. Başarılı kanat oyuncusu 2009 yılında İspanya Milli Takımı'na çağınldı ve 35 kez milli oldu. 2013'te 20 milyon euro karşılığında M. City'nin yolunu tuttu. 183 maçta 8 gol ve 39 asist bir istatistikle oynayan Navas'a taraftarlar arasında 'Speedy Gonzales' (Hızlı Gonzales) diye nam saldı. 

3 SEZONDA 10.5 MİLYON EURO 

İspanyol basınına göre F.Bahçe yönetimi, boşta olan oyuncuya yıllığı 3.5 milyon eurodan, 3 senelik bir kontrat önerdi. Jesus Navas da bu teklife karşılık ekstra 3 milyon euro imza parası talep etti. Yönetim ise bu rakamı 3 yıla bölerek taksitlerle ödemeyi planlıyor... Sevilla ile West Ham'ın ilgilendiği oyuncuya şu anda en iyi teklifi yapan F.Bahçe. 

(Akşam)