19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Fenerbahçe, Porto'nun İspanyol stoperi Ivan Marcano'ya kancayı taktı

Transferde önceliği savunmaya verecek olan Fenerbahçe, Porto’nun şampiyonluğunda büyük rol oynayan İspanyol stoper Ivan Marcano için kesenin ağzını açtı. Ezeli rakibi Beşiktaş’ın da gündeminde olan stoper için Sarı-Lacivertliler, yıllık 3 milyon euroyu gözden çıkardı.

27 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe, Porto'nun İspanyol stoperi Ivan Marcano'ya kancayı taktı
NETO GİTTİ, SKRTEL BELİRSİZ
 
NETO’NUN opsiyonunu kullanmayan ve Martin Skrtel’in takımdan ayrılma ihtimalini göz önüne alan Sarı-Lacivertliler, Porto'yla yeni sözleşme imzalamayan Ivan Marcano için girişimlere başladı. Yeni sezonda 3 kulvarda da zirveye mücadele edecek bir kadro kurmayı hedefleyen Fenerbahçe'de, gündem seçim olsa da Aykut Kocaman ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Transferde savunmaya veren Kocaman, defansın hemen hemen her yerinde oynayan Marcano’yu listenin başına yazdı.
 
İMZA PARASI İLE AKLI ÇELİNECEK
 
UEFA Finansal Fair-Play nedeniyle kiralık ve bonservissiz oyuncu transfer etmek zorunda olan Sarı-Lacivertliler, Porto ile yeni sözleşme imzalamayı reddederek, Roma, Marsilya ve Beşiktaş ile görüşen 30 yaşındaki savunmacı için tüm limitlerini zorlayacak. İspanyol stoperi ikna etmek için imza parasını yüksek tutmayı planlayan Fenerbahçe’nin Marcano’ya yıllık 3 milyon euro garanti ücret artı 4 milyon euro da imza parası teklif ettiği iddia edildi.
 
PORTO BIRAKMAK İSTEMİYOR
 
SAVUNMADA sağ bek hariç her mevkiinde oynayabilen Marcano’nun Sarı-Lacivertliler’in cazip teklifine sıcak baktığını iddia eden Portekiz basını, Porto teknik direktörü Sergio Conceiçao'un oyuncunun aklını çelmeye çalıştığını öne sürdü. İspanyol oyuncunun hala hedefleri olduğunu bildiğini söyleyen Conceiçao, “Marcano’nun yüksek seviyede oynamak için kalacağını düşünüyorum” dedi. Bu sezon Porto’yla 46 maça çıkan İspanyol stoper, 7 gol, 1 asistle takımının şampiyonluğunda büyük rol oynadı. (Güneş)