20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Amokachi: Futbol Finlandiya'da çok kibar oynanıyor, bunu değiştirmek istiyorum

Nijerya futbolunun efsanevi isimlerinden Daniel Amokachi, ülkesine göre çok farklı bir iklimde Finlandiya'da teknik direktörlük yapıyor. Yarı profesyonel bir üçüncü lig takımı olan Hercules'ü çalıştıran Amokachi kendisini evinde gibi hissettiğini söylüyor.

26 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Amokachi: Futbol Finlandiya'da çok kibar oynanıyor, bunu değiştirmek istiyorum

1996-1999 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Daniel Amokachi, 2006'da teknik direktörlüğe başladı ve bu sezon Finlandiya'da görev yapıyor.

Futbolculuk döneminde Club Brugge, Everton, Colorado ve Nasarawa gibi takımlarda top koşturan Nijeryalı, Ocak ayından beri Finlandiya'nın Hercules takımının başında. Hercules Finlandiya'da üçüncü ligde mücadele ediyor.

TESİSLERİ BEĞENDİ

"Finlandiya dediğinizde aklınıza gelen tek isim Jari Litmanen'di" diyen Amokachi, Finlandiya'ya geldiğinde havanın -38 derecede olduğunu ama tesisleri görüp futbolcularla konuştuktan sonra kendisini rahat hissettiğini ifade etti.

NİJERYALILAR KURDU

Amokachi'nin çalıştırdığı Hercules, 1998'de Oulu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde okuyan bir grup öğrenci tarafından kuruldu. Kulübe ilk Afrikalı 2004'te geldi, o da bir Nijeryalı Stanley Festus'tu.

EKONOMİK DURUMLARI İYİ DEĞİL

"Bizim ekonomik durumumuz iyi değil. O yüzden diğer kulüpler gibi transfer yapamıyoruz" diyen Amokachi tek sorunlarının bu olmadığını birçok futbolcusunun tatil rezervasyonları, evlenen arkadaşlarının düğünleri gibi sebeplerden dolayı hep izin istediklerini söylüyor. Ama yapacak pek bir şeyi yok. Sebep ise oyunculara yeteri kadar verecek paralarının olmamaları.

BUZ HOKEYİ, FUTBOLA TERCİH EDİLİYOR

Profesyonel olmanın zorluğuna dikkat çeken Nijeryalı teknik adam takımındaki futbolcular için futbolcun sadece arkadaşlarla bir arada olma ve eğlenme olduğunu dile getiriyor. Nijeryalı teknik adam Finlandiya'ya ilk geldiği günlerde Manchester derbisini izlemek için bir kafaye gittiğini, o sırada buz hokeyi maçı yayınlanan kafenin tıklım tıklım olduğunu ve maçın ardından herkesin gidip Manchester derbisini sadece üç kişi izlediklerini anlattı.

"FİNLANDİYA'DA FUTBOL ÇOK NAZİK OYNANIYOR"

Amokachi'ye göre Finlandiya'da futbol çok nazik oynanıyor. Bu futbol tarzında çılgınlıklar, kavgalar, hırslar yok. Finlandiya'da lig diğer Avrupa kulüpleri tatil yaparken yani yaz aylarında oynanıyor.

Oulu, şimdilik Amokachi'nin evi. Asıl hedefi bir gün Nijerya Milli Takımı'nın başına geçmek:

"44 yaşındayım. Hâlâ öğreniyorum. Hem taktilsel hem de yönetim olarak. Benim için burada teknik direktörlük yapmak inanılmaz. Cenneten bir lütuf gibi. Bir yerlere gelmek istiyorsanızbir yerden başlamak zorundasınız. Sezon sonunda neler olacağını göreceğiz. Ben burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu en önemli şey. Eğer bu his bende olmasaydı çoktan gitmiş olurdum"