18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Fırtına esmiyor! Avrupa'nın en kötüsü...

Sezona büyük umutlarla başlayan Trabzonspor'da bir türlü çözülemeyen gol sıkıntısı haftalar geçtikle büyümeye devam ediyor.

Sporx28 Kasım 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Fırtına esmiyor! Avrupa'nın en kötüsü...
Spor Toto Süper Lig'de 12 puanla 14. sırada bulunan bordo-mavili ekipte kötü gidiş devam ederken gol bölgesinde yaşanan büyük sorun da dikkat çekiyor. 12 maçın 7'sinde rakip fileleri havalandıramayan ve ligde sadece 7 gol atabilen Trabzonspor, bu anlamda Avrupa'nın en kötü takımları arasında da yer alıyor. Bordo-mavili ekip Avrupa'ın 5 büyük ligi ile kıyaslandığında en az gol atan takımlar listesinde Empoli ve Akhisar Belediyespor ile zirvede yer alıyor.
 
Trabzonspor, aynı zamanda 5 büyük lig içerisinde henüz 10 gol barajını aşamamış 7 takımdan biri. 7'şer gol atan Trabzonspor, Akhisar Belediyespor ve Empoli'nin ardından, henüz 10 gol barajını geçemeyen takımlar; Empoli, Hamburg, Nancy, Ingolstadt, Nantes…
 
Suk, Ramil Sheydaev, Muhammet Demir,N'Doye gibi hücumcularından istediği verimi alamayan ve son 4 sezonda forvet hattına yaptığı 13 transfere yaklaşık 132 milyon TL harcayan Trabzonspor'un bu sezon attığı 7 golün sadece 1'i forvet oyuncularından geldi. 
 
DEVRE ARASINDA FORVET ARANIYOR
 
Ligdeki kötü gidişe son vermek için transfer yapması beklenen Trabzonspor'da, takviye yapılacak ilk bölgenin forvet olması bekleniyor. Ersun Yanal'ın da golcü istemesi üzerine arayışlarını sürdüren Trabzonspor için Oumar Niasse, Ahmed Hassan, John Guidetti gibi isimlerin adı geçiyor.