17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Fransızlardan uyarı! Beşiktaş taraftarları tribünlerde üstünlük sağlama peşinde

Lyon - Beşiktaş maçı öncesi siyah beyazlı taraftarların bilet temin etmek için girişimlere başlaması Fransız basınını harekete geçirdi.

Skorer21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Fransızlardan uyarı! Beşiktaş taraftarları tribünlerde üstünlük sağlama peşinde

Lyon-Beşiktaş eşleşmesinin ardından Fransızları Türk taraftar endişesi sardı. Beşiktaşlılara ait taraftar siteleri ve sosyal medya mercilerinde büyük bir hareketlilik olduğu tespitini yapan Fransızlar, siyah-beyazlıların deplasmandaki ilk maçta kendilerine ayrılan yerlerin dışında da bilet almaya çalışacağını öne sürdü. 

13 Nisan'da Olimpik Lyon Park Stadı'nda Beşiktaş'ın, ev sahibi takımmış gibi oynama ihtimali doğabileceğine dikkat çekildi. Siyah-beyazlıların rövanşı beklemeden ilk maçta da büyük bir seyirci desteğine sahip olabilecekleri vurgulandı. 

'Fransa dışından da gelebilirler'

Lyon yerel basınındaki haberlerde, "Türk taraftarlar yarattıkları ateşli atmosferle meşhur. Fransa dışında İsviçre, Almanya, Hollanda gibi ülkelerden de Beşiktaş taraftarları bu maç için harekete geçebilir. Böylece daha ilk maçta seyirci üstünlüğünü ele geçirebilirler" ifadeleri kullanıldı.  

İlk biletler için rezervasyon başladı 

Olympique Lyon'un resmi hesaplarından yapılan duyuruda, Beşiktaş maçı için üyeliği olanlara öncelik tanınacağı duyuruldu. Buna göre bu cuma gününe kadar, Beşiktaş maçına gitmek isteyen bu hak sahipleri bilet rezervasyonu yaptırmaları gerekiyor. Beşiktaş taraftarının bu yolu kullanarak da bilet temin etmeye çalıştığı savunuldu. UEFA'nın aldığı karar uyarınca Beşiktaş taraftarı bir önceki turda Olympiakos deplasmanına alınmamıştı.