20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Galatasaray - Kasımpaşa: 2-0

Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta mücadelesinde Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in golleriyle Kasımpaşa'yı Türk Telekom Stadyumu'nda 2-0 mağlup etti.

16 Eylül 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray - Kasımpaşa: 2-0
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, taraftarı önünde Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Galatasaray baştan sona üstün oynadığı maçta Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etmeyi başardı.
 
Galatasaray'a Kasımpaşa karşısında galibiyeti getiren golleri 45. dakikada ve 80. dakikada Bafetimbi Gomis kaydetti.
 
Bu galibiyetin ardından Galatasaray Spor Toto Süper Lig'de puanını 13'e çıkardı. Kasımpaşa ise 7 puanda kaldı.
 
Galatasaray forması giyen Gomis, bu sezon gol sayısını 7'ye çıkarırken tüm lig maçlarında gol atma başarısı gösterdi.
 
Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Kasımpaşa ise gelecek hafta sahasında Kayserispor'u konuk edecek.
 
IGOR TUDOR'DAN KADRODA İLK DEĞİŞİKLİK
 
Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, bu sezon ligde ilk kez kadroda değişikliğe gitti. Hırvat teknik direktör, ligin geride kalan bölümünde ilk 11'de görevlendirdiği kadrodan bir değişiklik yaptı. Tudor, sakatlığı bulunan Martin Linnes'in yerine Kasımpaşa karşısında yeni transfer Iasmin Latovlevici'yi sahaya sürdü.
 
Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda taraftarının da desteğiyle maça çok iyi başladı. Sarı-kırmızılı takım topu kontrol ederek başlarken, ilk 10 dakika içinde 2 etkili pozisyon buldu. Sarı-kırmızılı takımın 7. dakikada geliştirdiği atakta sağ kanatta Mariano topla buluştu. Mariano'nun sağ kanattan ceza sahasında ortasında Gomis'i geçen topa Tolga Ciğerci kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Ramazan kurtardı.
 
GALATASARAY RAKİBİ KARŞISINDA BASKILI BAŞLADI
 
Bu pozisyondan kısa bir süre sonra gelişen Galatasaray atağında ceza sahasına havalandırılan top Gomis ile Veysel arasındaki mücadelenin ardından ceza sahasındaki Garry Rodrigues'in önünde kaldı. Rodrigues hafif sağ çaprazdan vuruşunu yaptı ancak top direğin yanından auta çıktı. Bu pozisyonda Gomis ile girdiği mücadelede Veysel Sarı yerde kaldı. Gomis'in ayağının yüzüne gelmesinin ardından Veysel'in tedavisi yapıldı ve oyun kaldığı yerden devam etti.
 
Kasımpaşa, baskı kuran rakibini daha çok kendi sahasında beklerken, kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Sarı-kırmızılı takım ilk 25 dakika boyunca oldukça üstün bir oyun sergiledi.
 
29. dakikada Belhanda çok şık bir hareketle rakibinden kurtuldu ve ceza sahasına koşu yapan Tolga'ya pasını çıkardı. Tolga biraz ağır davranınca savunma araya girdi ve top kornere çıktı. Kullanılan korner sonrasında Maicon'un kafa vuruşu auta çıktı.
 
Baskısını iyice arttıran Galatasaray, 42. dakikada Badou Ndiaye ile hücuma çıktı. Nidaye orta alanı topla geçtikten sonra sağ kanattaki Mariano'ya pasını çıkardı. Mariano rakibini geçip yerden şutunu geçti ve kaleci Ramazan topu köşede uzanarak kontrol etti.
 
BASKI GOLÜ GETİRDİ! YİNE BAFETIMBI GOMIS
 
Kasımpaşa ilk yarının sonuna doğru savunmadan çıkarken, Galatasaray'ın baskısı nedeniyle topu kaptırdı. Fernando aldığı topu hemen Belhanda'ya çıkardı. Belhanda da ceza sahası dışında topu kontrol ettikten sonra Bafetimbi Gomis'e çok şık bir pas çıkardı. Gomis topu kontrol ettikten sonra kaleci ile karşı karşıya topu sol ayağına çekti. Hem kaleciyi hem de rakip savunmacıyı oyundan düşüren Gomis, sol ayağıyla topu boş kaleye gönderdi. Galatasaray, 45. dakikada Bafetimbi Gomis'in golüyle Kasımpaşa karşısında 1-0 öne geçti.
 
İlk yarının kalan kısmında başka gol olmadı ve Galatasaray, ilk yarıyı Kasımpaşa karşısında Gomis'in golüyle 1-0 önde kapattı.
 
Karşılaşmaya iki takım teknik direktörü de ilk 45 dakikadaki 11'leriyle çıktı.
 
İkinci yarı ilk yarıya oranla daha düşük tempoda başladı. Sarı-kırmızılı takım yine daha fazla topla oynayan taraf olsa da Kasımpaşa karşısında ilk yarıdaki gibi baskı kuramadı.
 
Kasımpaşa 62. dakikada tehlikeli bir pozisyon buldu. Galatasaray ceza sahasına gönderilen topa oyuna 55. dakikada Eduok yerine giren Rangel ile Muslera yükseldi. Muslera'dan daha önce hamle yapan Rangel'in kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, 70. dakikada oyuna ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı takımın yeni transferlerinden Sofiane Feghouli bu dakikada Tolga Ciğerci yerine oyuna dahil oldu. Feghouli Galatasaray tribünlerinden oyuna girerken büyük alkış aldı.
 
RAKİPLER BAFE GOMIS'İ DURDURAMIYOR! 
 
Mücadelenin 70. dakikasında Galatasaray bu kez sol kanattan hücuma çıktı. Sol kanattan Belhanda'nın Kasımpaşa ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte zor pozisyonda Serdar Aziz kafa ile dokundu. Serdar'dan seken top kale önündeki Gomis'in önüne geldi. Bafetimbi Gomis bekletmeden kaleye gönderdi. Gomis'in vutuşunda top ağlarla buluştu ve Galatasaray 80. dakikada Gomis'in golüyle skoru 2-0'a getirdi.
 
Galatasraay'da 82. dakikada Garry Rodrigues yerine oyuna Sinan Gümüş girdi. Galatasaray'da Garry Rodrigues büyük alkışlarla oyundan çıktı. Sarı-kırmızılı takımdaki son değişiklik 87. dakikada oldu. Bu dakikada Iasmin Latovlevici yerine Jason Denayer oyuna girdi.
 
Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Galatasaray, Gomis'in golleriyle Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti.
 
İLK 11'LER
 
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Tolga, Rodrigues, Belhanda, Gomis
 
Kasımpaşa: Ramazan, Sadıku, Hassan, Pavelka, Eduok, Veysel, Youssef, Romana,Veigneau, Popov, Neumayr