20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Galatasaray Beşiktaş derbisi ne zaman? GS - BJK saat kaçta hangi gün?

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak? Spor Toto Süper Lig 22.haftasında dev bir derbi karşılaşması ligdeki şampiyonluk yarışını yakından etkileyecek. Galatasaray Beşiktaş maçı için nefesler tutuldu. GS BJK hangi gün saat kaçta oynanacak? Bein Sports canlı yayın ile ekranlara gelecek Galatasaray Beşiktaş maçı için geri sayım başladı. Dev derbinin günü iki kulüp arasında polemiğe neden olmuştu.

25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray Beşiktaş derbisi ne zaman? GS - BJK saat kaçta hangi gün?

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak? Spor Toto Süper Lig’de derbi haftası. Süper Lig’in 22.haftasında Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Arena’da kozlarını paylaşacaklar. Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman sorusuna futbol severler yanıt arıyor. GS BJK hangi gün saat kaçta oynanacak? Haftanın dev derbisi ligdeki şampiyonluk yarışını da yakından etkileyecek. Lider Beşiktaş ile arasında 7 puanlık fark bulunan Galatasaray sahasında mutlak galibiyeti hedefliyor. Beşiktaş ise bu zorlu deplasmandan 3 puanla çıkarsa şampiyonluk yarışında büyük avantaj sağlayacak.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ DERBİSİ NE ZAMAN?

Hakem Bülent Yıldırım’ın düdük çalacağı Galatasaray – Beşiktaş derbisi Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanacak. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Bein Sports kanalından canlı yayınlanacak Galatasaray Beşiktaş maçı 27 Şubat Pazartesi akşamı saat 20:00’de başlayacak.

GALATASARAY’DA HEDEF 3 PUAN

Igor Tudor’un teknik direktörlüğe getirilmesiyle kan değişikliğine giden sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluk iddiasını sürdürmek için 3 puandan başka bir sonucu hedeflemiyor. Ligde geçen hafta Rizespor deplasmanında 2 puan kaybeden Galatasaray, lider Beşiktaş’ın 7 puan gerisinde yer alıyor.

BEŞİKTAŞ AVANTAJLI GİDİYOR

Şenol Güneş’in öğrencileri ise Galatasaray’ın 7 puan, en yakın rakipleri Başakşehir’in ise 4 puan önde olmanın verdiği avantajla Türk Telekom Arena’da sahaya çıkacak. Ligde geçen hafta Akhisar Belediyespor’u 3-1 mağlup eden Beşiktaş, hafta içinde de Hapoel Beer Sheva’yı 2-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nde tur atlamıştı.

SÜPER LİG’DE 118.RANDEVU

İki ezeli rakip, Süper Lig tarihinde 117 kez karşılaştı. Bu maçlarda Galatasaray 43, Beşiktaş 32 galibiyet aldı. 42 maç ise eşitlikle sonuçlandı.

Beşiktaş, son üç maçta Galatasaray'a kaybetmedi ki öncesinde üst üste 10 maç kazanamamıştı. Siyah beyazlılar rakibi karşısında en son 2010-2011 yılları arasında dört maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştı.

Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan derbilerde ise sarı kırmızılıların 23-14 üstünlüğü var; 21 maç berabere bitti.

İki takım arasında Vodafone Arena’da oynanan son maçta Galatasaray 2-0 öne geçmiş ancak üstünlüğü koruyamamıştı. Karşılaşma 2-2 eşitlikle sonuçlanmıştı.