20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Galatasaray Emre Akbaba'yı KAP'a bildirdi

Türkiye'nin merakla beklediği transfer resmen açıklandı. Galatasaray, Emre Akbaba'nın transferi için futbolcu ve Alanyaspor ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Emre Akbaba için Alanyaspor'a 4 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceklerini açıkladı.

17 Ağustos 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray Emre Akbaba'yı KAP'a bildirdi

Galatasaray Kulübü, Aytemiz Alanyasporlu futbolcu Emre Akbaba'nın transferi için kulübü ve kendisiyle görüşmelere başlandığını duyurdu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Emre Akbaba'nın kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve kulübü Aytemiz Alanyaspor Kulübü Derneği ile resmi görüşmelere başlanmıştır." denildi.

Bonservis bedeli 4 milyon euro

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Emre Akbaba için Alanyaspor'a bonservis bedeli olarak 4 milyon euro ödeyeceğiz.'' dedi.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şöyle:

"Spontane denen bir olayın etkisini görüyoruz. Böyle bir basın toplantısını planlamıyorduk. Önceden planlanmadığını en iyi siz (basın mensupları) biliyorsunuz. Taraftarın istediği şu ya da bu futbolcunun transfer edilmesini ben de istiyorum. Ben de taraftarım. Bizim farkımız, onların adına belirli bir sorumluluğu omuzlarımızda taşımak. Biraz daha dikkatli olup cümleleri doğru seçmek durumundayız. Taraftarın beklentileri açık. Takım yeterli derken ben her zaman en kötüyü baz aldım. Yani benim elimde, aktifimdeki futbolcular, elemanlar, çalışanlar, tüm teknik heyet ve hocamız dahil dünyanın en değerli insanlarıdır, bende olduğu sürece. Dünyada yaratılmış hiçbir kul ve hiçbir varlık tek başına yeterli değildir. Galatasaray da, Manchester United da, Barcelona da şu an yetersizdir, kendini upgrade etmek durumundadır."

"Finansal Fair Play (FFP) imkanları doğrultusunda, Galatasaraylı kuşakların, küçücük çocukların geleceğini düşünerek harcama yapmalıyız. Bu asla ağlamak değilir, ben çocukluğumdan bu yana ağlamayı unuttum, Allah da kimseyi ağlatmasın. Taraftara, camiaya ve rakiplere asla yalan söylemeyiz, arkadan dolanıp iş çevirmeyiz, asla Bizans yapmayız. Galatasaray'ın karakteri bunu gerektirir. Bunu diyerek herhangi bir rakibimize ince bir laf atma endişesinde değiliz. Biz Galatasaray camiası olarak açıkça söyledik: Rakibe saygı, kendine saygı. Kendimize saygımız yoksa rakibe de yoktur. Herkes bildiği gibi davranır, biz bir şey diyemiyoruz. Abdurrahim beyle kendi yanlışlarımızdan ve doğrularımızdan sorumluyuz."

"Spor dünyasında ek sıkıntılar ve kavgalar getirme yanlısı değiliz. Asla yapmayız, buna araç ve alet olmayız. Geçici başarılar için asla camiaları birbirine düşürmeyiz. Bununla ilgili bir şeye tenezzül de etmeyiz. Biz rakiplerimize hangi durumda olursa saygılıyız. "Emre transferine gelince, bizim aldığımız duyumlar, açıkça sergilenen bir Galatasaray duruşu. Profesyonel camiada bu artık kalmadı. Emre'ye duruşundan dolayı teşekkür ederiz. Alanyaspor'a da çok teşekkür ederiz gösterdikleri anlayış için. İnşallah finalize olur. Biz elimizden geleni yaptık. Hem futbolcu hem camialar için en hayırlı şekilde sonuçlansın. Emre Akbaba'nın bonservis bedelini, Allah bozmasın 1-2 saate biter, KAP'a bildireceğiz. 4 milyon euro görünen. Bunun önemli bir kısmı sponsorumuz tarafından karşılanacak."