20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Yasin attı, Galatasaray kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, Gaziantepspor'u 3-1 mağlup etti.

11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yasin attı, Galatasaray kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip Galatasaray, 3-1'lik skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 12, 66 ve 90. dakikalarda Yasin Öztekin kaydetti. Gaziantepspor'un tek sayısı 74. dakikada Elyasa Süme'den geldi.

Gaziantepspor'da Mohammed Fatau, 78. dakikada ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray, bu galibiyetle birlikte puanını 29'a çıkardı. Gaziantepspor ise 11 puanda kaldı. Galatasaray, gelecek hafta Osmanlıspor'a konuk oluyor. Gaziantepspor ise sahasında Rizespor'u ağırlayacak.

GALATASARAY İSTEKLİ, GAZİANTEPSPOR CESUR

Galatasaray mücadeleye gol bulmak için baskılı başladı. Gaziantepspor ise geri çekilmek veya oyuna tedbirli başlamak yerine, cesur ve atak yapma isteğinde başladı.

Galatasaray'ın kısa paslarla geliştirmeye çalıştığı ataklara karşın, ilk tehlikeyi Gaziantepspor yarattı. 7. dakikada, sol çaprazdan ceza sahasına giren Daniel Larsson ortasını altıpas alanına hareketlenen Nabil Ghilas'a gönderdi ancak Nabil Ghilas bu topa istediği vuruşu yapamadı ve Gaziantepspor skorbordu değiştirme fırsatını kaçırdı.

YASİN ÖZTEKİN GOLÜ ATTI, AĞLATTI

Karşılıklı hücumların ardından Galatasaray, 12. dakikada Yasin Öztekin ile golü buldu. Hızlı gelişen atakta Lukas Podolski'nin ara pası ile ceza yayı sol tarafında kaleci ile karşı karşıya kalan Bruma ceza sahasına girdi ve pasını uzak direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Yasin Öztekin altıpas alanı içerisinde yerden vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi.

Yasin Öztekin, gol sevincini kale arkasında bulunan 3 Çevik Kuvvet polisi ile paylaştı.

GOLDEN SONRA TEMPO ÇOK DÜŞTÜ

Golün ardından Galatasaray, oyun temposunu düşürdü. Gaziantepspor'un atakları ise tekdüzeleşti ve sadece sol çizgi oyuncusu Evans Kangwa ile aak yapmaya çalıştı.

Galatasaray, topa sahip olarak oyunu tuttu. Gaziantepspor ise etkili başladığı maçta giderek oyun disiplininden kopmaya başladı. Çok temposuz devam eden mücadelede, ilk devrenin sonuna doğru Galatasaray, bir kez daha tabelayı değiştirme fırsatı yakaladı.

SERDAR AZİZ, NET FIRSATTAN YARARLANAMADI

Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ceza sahasına gönderdi. Savunmadan seken top ceza yayı içerisinde Selçuk İnan'ın önünde kaldı. Selçuk bekletmeden vuruşunu yaptı ancak savunmadan seken top altıpas çizgisi önünde Serdar Aziz'de kaldı. Serdar dönerek vuruşunu yaptı ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

Devre bu pozisyonun ardından 1-0 sona erdi.

GALATASARAY, İKİNCİ DEVREYE BASKILI BAŞLADI

Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği ikinci yarının başında gerçekleşti. Martin Linnes oyundan alınırken yerine Sabri Sarıoğlu oyuna dahil oldu.

Galatasaray, ikinci yarıya farkı artırmak için oldukça tempolu ve Gaziantepspor kalesinde baskı kurarak başladı. Galatasaray'ın bu baskısına Gaziantepspor kalecisi Gökhan Değirmenci 3 pozisyonda cevap verdi ve skoru tuttu.

YASİN ÖZTEKİN, İKİNCİ KEZ AĞLARI SARSTI

Gaziantepspor kalecisi Gökhan'ın direnci, 66. dakikaya kadar yetti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşundan sonra ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Selçuk İnan ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Lukas Podolski'yi gördü. Lukas Podolski topla buluştu ve son çizgiye inmeden pasını altıpas çizgisi gerisindeki arkadaşı Yasin Öztekin'e gönderdi. Yasin gelen topu bekletmeden yerden tamaladı ve topu filelere gönderdi.

 

Galatasaray, 2-0'ın ardından önce Sneijder ile ardından Yasin ile farkı 3'e şanslarını değerlendiremedi. Galatasaray fırsatları harcayınca, Gaziantepspor farkı 1'e indirdi.

 

GAZİANTEPSPOR, ELYASA İLE FARKI AZALTTI

 

74. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Anton Putsila ortasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderdi. Nabil Ghilas gelen topu kafa ile uzak direğe doğru aktardı. Bu noktaya hareketlenen Elyasa Süme kafa vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu.

 

GAZİANTEPSPOR 10 KİŞİ KALDI

 

Gaziantepspor, golden sonraki kısa bölümde daha özgüvenli oynamaya başladı ve maç başındaki cesur ataklarına başladı. Ancak, bu 4 dakikalık bölüm 78'de Mohammed Fatau'nun ikinci sarı kartını görmesiyle son buldu.

 

YASİN ÖZTEKİN'DEN HAT-TRICK

 

Gaziantepspor 10 kişi kaldıktan sonra Galatasaray, farkı artırmak adına oldukça müsait pozisyonlar yakaladı. Özellikle Eren Derdiyok ile kaçan net fırsatların ardından, Selçuk İnan'ın son saniyelerdeki frikiği direkten döndü. Yine takipçiliğini konuşturan Yasin, dönen topu tamamladı ve maçı 3-1'e getirdi. Bu golün santrası olmadı ve maç sona erdi.