19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Galatasaray genç isimlere yöneliyor

Galatasaray, Başkan Dursun Özbek'in talimatı ile gençlere yöneliyor. İlk etapta 100 kişilik oyuncu listesi belirlendi.

Sampiy1028 Nisan 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray genç isimlere yöneliyor

Galatasaray'da takımın çehresinin değişmesini isteyen başkan, hazırlanan listeye onayı verdi... Futbol direktörü Cenk Ergün ilk görüşmeler için İspanya’ya giderken yeni sezona genç, başarıya aç ve gelecekte takıma para kazandıracak isimleri kulübe kazandırmayı hedefliyor

BU sezonu kayıp olarak gören başkan Dursun Özbek, gelecek sezon yepyeni bir kadro kurulması için düğmeye bastı... Sık sık Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giden ve kurmayları ile toplantı üstüne toplantı yapan Özbek’in talimatı ile scout ekibi yüzü aşkın oyuncunun içinde bulunduğu bir portföy hazırladı.

HIRSLI VE GENÇ...

BU oyuncu listesine göre transferde yol haritasını çizecek olan sarı-kırmızılılar hamlelerine de bir bir başlıyor. İlk etapta futbol direktörü Cenk Ergün, İspanya’ya giderek transfer listesinde yer alan oyuncularla ve kulüpleri ile temaslara başladı. Ancak G.Saray’ın listesindeki isimlerin ortak özellikleri ise başta genç olmaları.

Kadroyu gelecek yıl genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir yapıya kavuşturmak isteyen G.Saray’ın aradığı özelliklerin başında da mücadeleci ve hırslı oyuncuların bulunması. Başarıya aç isimlerle birlikte geleceğin de takımını kurma hayâlinde olan başkan Özbek, ayrıca ellerinde bulunan genç oyuncuların gelecek sezonlarda da takıma para kazandırabilecek yapıda olmalarının altını ısrarla her fırsatta çiziyor.

Futbol direktörü Cenk Ergün, bu prensipler doğrultusunda Avrupa ve Güney Amerika’da oyuncu avına başlarken listedeki kilit oyuncuların yoğunluğu İspanya olmasından dolayı operasyon da buradan başladı.