17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Galatasaray, Gomis'in sözleşmesine tek taraflı feshi maddesi koyduruyor!

Galatasaray, Gomis konusunda işini sağlama alıyor, tek taraflı sözleşme feshi konusunda madde koyuyor.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray, Gomis'in sözleşmesine tek taraflı feshi maddesi koyduruyor!
Daha önce kalp sorunu yaşadığı için Fransız golcünün transferinde kılı kırk yaran Cim-Bom, bunun yeniden tekrarlanmasından çekiniyor. Tecrübeli oyuncunun futbol oynamasına engel olacak bir durum çıkmasından korkan Aslan, bunu düşünerek bir sözleşme hazırladı.
 
Galatasaray, Bafetimbi Gomis transferinde çok sağlam bir sözleşme hazırladı. Kalbinde daha önce yaşadığı ritim bozukluğunun tekrarlamasından veya futbol oynamasına engel olacak bir noktaya gelmesinden çekinen Cim-Bom, bu nedenle sözleşmeye tek taraflı fesih maddesi ekledi. Böylece Gomis, Galatasaray çatısı altında herhangi bir sorunla karşılaşırsa sözleşmesi tek taraflı olarak iptal edilebilecek. Yapılan anlaşmaya göre sarı-kırmızılılar, mukavele süresine göre çok düşük bir tazminat ödeyecek. 
 
Çarşamba gününden beri Fransa’da bulunan sportif direktör Cenk Ergün ile kulüp doktoru Yener İnce’nin, 2 günlük kontroller ve sonuçların incelenmesinden sonra olası problemleri bir rapor haline getirmesi bekleniyor. Bu durum da sözleşmede yer alacak.Gomis ile seneliği 3 milyon eurodan 3 senelik anlaşma yapan Cim-Bom, ayrıca her puan başı 5 bin euroyu futbolcunun hesabına yatıracak. 
 
Galatasaray, bu transfer için Premier Lig ekibi Swansea’ya da bonservis bedeli olarak 2.5 milyon euro verecek. Gomis ve menajerinin, prensipte kabul ettikleri tek taraflı fesih maddesini de içinde barındıran mukaveleyi imzalamaları halinde Galatasaray ünlü golcüyü İstanbul’a getirecek. 
 
Yüzde 99 tamam
 
Galatasaray’ın transferini son aşamaya getirdiği Bafetimbi Gomis’in menajeri Mendy,beIN Transfere yaptığı özel açıklamada transferin hemen hemen bittiğini söyledi. “Galatasaray’la büyük ölçüde anlaştık” diyen Mendy, “Bu iş yarın ya da pazartesi biter” ifadelerini kullandı. 
 
Milliyet