25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Haftanın kazananı Galatasaray

Galatasaray, Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Haftanın kazananı Galatasaray
Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Galatasaray, 2-1'lik skorla kazandı.
 
Galatasaray, 6. dakikada Luksa Podolski ve 59. Bruma attı. Kasımpaşa'nın tek golü 53. dakikada Samuel Eduok attı. Kasımpaşa'da Adem Büyük, 79. dakikada bir penaltı vuruşundan faydalanamadı.
 
Kasımpaşa'da Kenny Otigba, 72 ve 74. dakikalarda gördüğü sarı kartlarla hakem Mete Kalkavan tarafından oyundan ihraç edildi ve Kasımpaşa kalan bölümü 10 kişi oynadı.
 
Bu sonuçla birlikte Galatasaray 26 puana yükseldi, Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı. Galatasaray, gelecek hafta Gaziantepspor'u konuk edecek. Kasımpaşa ise Rizespor'a konuk olacak.
 
RIEKERINK'TEN KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK
 
Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde son oynanılan ve 3-1 kazanılan Bursaspor maçının kadrosunu Kasımpaşa önünde büyük ölçüde korudu.
 
Hollandalı teknik adam, Bursaspor maçının başlangıç kadrosunda yalnızca 1 değişiklik yaparak takımını Kasımpaşa'ya karşı sahaya sürdü. Sarı kart cezalısı olması nedeniyle Bursaspor müsabakasında forma giyemeyen Lionel Carole, Kasımpaşa maçında yeniden 11'e dönerken, Martin Linnes ise tekrar yedeğe çekildi
 
EREN DERDİYOK YİNE YEDEK
 
Galatasaray'ın ligde oynadığı ilk 11 maçın değişmez ismi olan Eren Derdiyok, Bursaspor karşılaşmasının ardından Kasımpaşa müsabakasına da yedekler arasında başladı.
 
Ligdeki ilk 11 maçın tamamının başlangıç kadrosunda bulunan Eren, Kasımpaşa önünde yine yedekler arasında şans bulmayı bekledi.
 
Öte yandan, sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları olduğu bildirilen Tolga Ciğerci ile Sinan Gümüş, maç kadrosuna dahil edilmedi.
 
CHAPECOENSE UNUTULMADI
 
Kolombiya'da yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilya Ligi takımlarından Chapecoense'nin oyuncuları ve teknik heyeti, Kasımpaşa-Galatasaray maçında unutulmadı.
 
Galatasaray takımı, ısınmaya, üzerinde, "Força Chape" yazılı tişörtleri giyerlerken, maç öncesi de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
MAÇA İLGİ DÜŞÜK KALDI
 
Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda ev sahibi takım tribünlerinde önemli boşluklar dikkati çekti. Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü büyük ölçüde doldurdu. Yaklaşık 1500 sarı-kırmızılı futbolsever, takımlarına tribünden destek verdi.
 
GALATASARAY HIZLI BAŞLADI, HIZLI ATTI!
 
Galatasaray maçında başında daha fazla atak yapma isteğindeki takım olurken, Kasımpaşa ise oyuna tedbirli başladı.
 
Konuk ekip Galatasaray, 3. dakikada Podolski ile ilk tehlikeli atağını yarattı. Yine Podolski, 6. dakikada Galatasaray'ı öne geçiren golü attı. Wesley Sneijder'in pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda buluşan Lukas Podolski, topu sağına çektikten sonra yerden şutunu çekti, top kaleci Ramazan Köse'nin sağından ağlarla buluştu.
 
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, bu asistle birlikte ligdeki 5. asistini yapmış oldu.
 
GOLDEN SONRA OYUNUN TEMPOSU ÇOK DÜŞTÜ
 
Galatasaray'ın golünden sonra oyunda tempo çok düştü. Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde tuttu ancak tehlikeli ataklar yapamadı. Kasımpaşa ise az adamla çıktığı ataklarda uzaktan şutlarla gol aradı.
 
Kasımpaşa, geriye düşmesine rağmen oyun anlayışında hiçbir değişiklik yapmadı. Galatasaray ise Sneijder'in merkezinde olduğu ataklarla şansını denedi fakat skoru artıramadı.
 
KASIMPAŞA, EDUOK İLE EŞİTLİĞİ SAĞLADI
 
Galatasaray, ikinci yarıya biraz daha yüksek tempoyla başladı. İlk tehlike, 50. dakikada Lionel Carole'ün ceza sahası içine yaptığı etkili orta ile geldi. Ancak, bu ortaya hiçbir Galatasaraylı vuramadı.
 
Kasımpaşa, 53. dakikada Samuel Eduok'un attığı golle skoru 1-1 yapıyor. Sabri Sarıoğlu'nun uzaklaştırmak isterken yaptığı hata sonucunda topla buluşan Samuel Eduok, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden şutunu çekti ancak top kaleci Fernando Muslera'dan döndü. Kaleciden dönen topla buluşan Samuel Eduok, topu soluna çektikten sonra şutunu çekti, bu şut Galatasaray ağları ile buluştu.
 
DEPLASMANLARIN GOLCÜSÜ BRUMA
 
Golün ardından Galatasaray yüklenmeye başladı ve galibiyet sayısı aradı. Bu arayış fazla uzun sürmedi ve Galatasaray 6 dakika sonra tekrar öne geçti.
 
59. dakikada Lionel Carole'ün havadan gönderdiği pas ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda buluşan Bruma, kontrolünü kaybedip yere düşerken son anda sol ayağı ile şutunu çekti, top kaleci Ramazan Köse'nin solundan ağlarla buluştu.
 
OTIGBA, 3 DAKİKADA 2 SARI KART GÖRDÜ
 
Kasımpaşa, geriye düştükten sonra daha fazla oyuncuyla atak yapmaya başladı. Galatasaray'ın daha geride savunma yapmaya başladığı bölümde Kasımpaşa, Kenny Otigba'nın 3 dakikada gördüğü 2 sarı kartla 10 kişi kaldı ve oyunun kontrolü bir kez daha Galatasaray'a geçti.
 
FERNANDO MUSLERA'DAN ARTI 2 PUANLIK KURTARIŞ
 
Galatasaray, farkı artırmak için baskı yaptığı bölümde savunmada eksik yakalandı. Kasımpaşalı Bengali Koita, ceza sahasının hemen dışından şutunu çekti ancak top ceza sahası içerisindeki Hakan Balta'nın eline çarptı ve bu pozisyonda hakem Mete Kalkavan, Kasımpaşa lehine penaltı kararı verdi. Topun başına gelen Adsem Büyük, köşeye vuruşunu yaptı ancak Fernando Muslera köşeden topu çıkardı ve gole izain vmerdi.
 
Kaçan penaltının ardından Galatasaray, tempoyu düşürüp oyunun kontrolünü aldı ve kritik bir 3 puan kazandı.
 
CANLI ANLATIM
 
MS Galatasaray, Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.
 
85' Tunay'ın pasında Hakan Balta top Turgat'a gelmeden önce araya girdi. Sonrasında Castro'nun şutu Muslera'da kaldı.
 
82' Bu dakikalarda Galatasaraylı futbolcular kendi aralarında paslaşıyor.
 
79' Adem'in kullandığı penaltıda Muslera topu kurtardı.
 
74' Kasımpaşa'da Otigba 2 dakikada 2 sarı kart görerek, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 
72' Sneijder ceza sahasına doğru hareketlenirken yerde kaldı. Otigba ona faul yaptı ve sarı kart gördü. Galatasaray serbest vuruş kullanacak.
 
71' Kiota de Jong'tan sıyrıldıktan sonra hareketlenen Tunay'ı düşündü ancak Serdar Aziz zamanında araya girdi
 
70' Popov sağ kanattan orta yapmak isterken Bruma araya girdi ve topu Galatasaray'a kazandırdı.
 
69' Tunay'ın kullandığı serbest vuruşta Koita'nın kafa vuruşu Muslera'da kaldı ancak daha öncesinde ofsayt bayrağı kalktı.
 
68' Adem Selçuk'un müdahalesiyle yerde kaldı. Kasımpaşa serbest vuruş kullanacak.
 
67' Kasımpaşa'da Samuel Eduok çıkıyor. Fode Koita oyuna dahil oldu.
 
63' Tunay'ın kullandığı kornerde Galatasaray savunması topu karşıladı. Devam eden Kasımpaşa atağında Tunay'a atılan pasta Tunay topu oyun alanında kontrol edemedi.
 
61' De Jong'un pasında Titi top Podolski'ye gelmeden önce araya girdi ve tehlikenin büyümesini engelledi.
 
59' GOL! Bruma 59. dakikada attığı golle Galatasaray'ı tekrar öne geçirdi.
 
53' GOL! Samuel Eduok'un 53. dakikada attığı golle Kasımpaşa eşitliği yakaladı.
 
46' İkinci yarı başladı.
 
D.A Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.
 
44' Galatasaray'da Bruma yerde kaldı. Galatasaray serbest vuruş kullanacak. Bruma'ya faul yapan Sadiku sarı kart gördü.
 
42' Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Pavelka'nın şutu savunmadan döndü. Kasımpaşalı futbolcular bu pozisyonda topun elle oynandığı yönünde itiraz etti ancak hakem oynayın dedi.
 
40' Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Castro pasını Tunay'a verdi. Tunay'ın çektiği şut Muslera'da kaldı.
 
30' Bu kez Kasımpaşalı futbolcular kendi aralarında paslaşıyor.
 
29' Tunay'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kafalardan seken top Muslera'da kaldı.
 
28' Tunay'ın kullandığı kornerde Hakan topu karşıladı. Devam eden Kasımpaşa atağında Adem yerde kaldı. Kasımpaşa bu kez serbest vuruş kullanacak.
 
27' Orta sahada kapılan top sonrası Kasımpaşa hızlı çıktı. Tunay'ın şutunda Muslera topu kornere çeldi. Kasımpaşa korner kullanacak
 
25' Muslera'nın ileriye doğru gönderdiği topu Kasımpaşalı futbolcular aldı ancak daha sonra Castro pas hatası yaptı. Top yeniden Galatasaray'da
 
24' Top bu dakikalarda Galatasaray'da ama Galatasaray tehlikeli bir atak geliştiremedi.
 
19' Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Castro sağdan ortaladı. Onun ortasını Sabri karşıladı ve topu uzaklaştırdı.
 
17' Sneijder'in kullandığı kornerde ceza sahasında oluşan karambolde savunma topu uzaklaştırdı. Devam eden Galatasaray atağında de Jong'un şutu kalecide kaldı.
 
16' Galatasaray'da Carole sol kanattan ortasını yapmak isterken savunma araya girdi dışarıya gitti. Galatasaray korner kullanacak.
 
12' Tunay'ın kullandığı serbest vuruşta Titi ceza sahası içinde ofsayt pozisyonunda kaldı
 
5' GOL! Galatasaray, Podolski'nin 5.dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.
 
3' Olivier Veigneau'nun sol kanattan yaptığı ortada Serdar topu kafayla uzaklaştırdı. Sonrasında hızlı gelişen Galatasaray atağında Podolski'nin şutu kalecide kaldı
 
2' Galatasaraylı futbolcular atak geliştirmek isterken Sneijder topu kaptırdı. Top yeniden Kasımpaşa'ya geçti.
 
1' Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda maç başladı.
 
KADROLAR
 
Kasımpaşa'nın 11'i: Ramazan, Popov, Otigba, Titi, Veigneau, Sadiku, Pavelka, Tunay, Castro, Eduok, Adem
 
Galatasaray'ın 11'i: Muslera, Sabri, Serdar, Hakan, Carole, Selçuk, de Jong, Sneijder, Yasin, Bruma, Podolski