25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike!

Spor Toto Süper Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ederken Galatasaray ve Fenerbahçe lider Beşiktaş'ın puan olarak bir hayli gerisinde kaldı. Bir türlü istenilen sonuçları alamayan iki ezeli takım zirve yarışından kopmakla kalmadı, Avrupa'yı da tehlikeye attı. Antalyaspor ligde Galatasaray ile puan farkını 5'e indirirken, Fenerbahçe'yle aradaki puan farkı sadece 3 puan. Geriden gelen Trabzonspor'da dördüncülük mücadelesi içerisinde.

1 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike!
TOLGA ÜSKÜPLÜOĞLU / STARSPOR 
 
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ligde kötü gidişatı devam ediyor. Sarı kırmızılılar ve sarı lacivertliler bir türlü istedikleri sonuçları alamıyor. 20. haftada Türk Telekom Arena'da Kayserispor'a 2-1 kaybeden, ardından Çaykur Rizespor deplasmanından da 1-1'lik sonuçla İstanbul'a dönen Galatasaray, son olarak Beşiktaş'a karşı 1-0 mağlup oldu ve son 3 haftada sadece 1 puanı hanesine yazdırabildi. Fenerbahçe ise; 20. haftada Bursaspor deplasmanından 1-1'lik sonuçla İstanbul'a döndü, ardından Kasımpaşa ile Saraçoğlu'nda 1-1 berabere kaldı. Süper Lig'in 22. haftasında Antep deplasmanına giden sarı lacivertliler Gaziantepspor'la da 1-1 berabere kalarak son 3 karşılaşmadan sadece 3 puan çıkartabildi.
 
Ligde beklentilerin çok altında bir futbol oynayan Galatasaray ve Fenerbahçe, zirve yarışında neredeyse havlu attı. Şampiyonluk hemen hemen her iki takım taraftarlarının gözünde imkansızlaşmaya başlarken, asıl problem Avrupa'nın da tehlikede olması. Galatasaray için 4. 'lük garanti gibi gözükse de, Fenerbahçe için o koltuk sallantıda.
 
PUAN FARKI AZALIYOR
 
Geçtiğimiz haftayı mağlubiyet ile kapatan 5. Antalyaspor, Galatasaray'ın 5, Fenerbahçe'nin sadece 3 puan gerisinde. Trabzonspor ise Konya deplasmanından 1 puan çıkartarak sarı lacivertlilerle olan puan farkını 5'e indirdi. Galatasaray'la puan farkı ise sekiz. Ligde ilk 4 potasında sezonu bitirip Avrupa biletini almak için Galatasaray avantajlı gibi gözükse de, Fenerbahçe’nin bir an önce toparlanması gerekiyor.
 
GELECEK HAFTA ORTALIK KARIŞABİLİR
 
Lider Beşiktaş'ın 10 puan gerisinde 3. sırada bulunan Galatasaray, gelecek hafta Antalyaspor'a konuk olacak. Antalyaspor, Galatasaray'ı mağlup ettiği taktirde aradaki puan farkını 2'ye düşürecek ve Avrupa yolunda çok kritik bir galibiyet elde etmiş olacak. Fenerbahçe ise ligde 7. sırada bulunan Osmanlıspor'u evinde konuk edecek. Fenerbahçe'nin Osmanlıspor'a yenilmesi ihtimalinde Antalyaspor'la puanları eşitlenecek. Trabzonspor ise gelecek hafta evinde Kardemir Karabükspor'u ağırlayacak. Trabzonspor'un galibiyeti ihtimalinde ise bordo mavililer, Galatasaray'la olan puan farkını 5'e, Fenerbahçe'yle ise 2'ye indirecek.