19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Galatasaray'da herkes Tolga Ciğerci'yi konuşuyor

Bu sezon oynadığı futbolla göz kamaştıran ve skora direkt katkıda bulunan Tolga Ciğerci'nin performansı adeta alkış topluyor.

22 Ağustos 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray'da herkes Tolga Ciğerci'yi konuşuyor

Galatasaray lige görkemli bir giriş yaparken şüphesiz Tolga Ciğerci de performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Geçen sezon ne bir gol ne asist yapabilen Tolga Ciğerci bu sezon iki maçı da boş geçmedi.

Tolga mı değişti, yoksa değişen başka şeyler mi vardı?

25 yaşındaki futbolcunun yakın çevresi ve sarı-kırmızılı yetkililer birbirinden ilginç tespitlerde bulundu. Buna göre geçen sezon 6 numaralı pozisyonda oynayan Tolga’nın yeri değişti. 4-1-4-1 formasyonunda ortanın solunda karşılaşmalara başlıyor ve maç içerisinde zaman zaman Belhanda ile pozisyon değiştiriyor.

Geçen sezon Tolga’nın oynadığı 6 numaralı pozisyonda ise artık Fernando var. Burada altı çizilen noktalar şöyle:

“Tolga’nın çevresi değişti. Kaliteli isimlerle kalitesini ortaya koyuyor. Yeni pozisyonunda daha çok kaleye yaklaştı. Onun geçen sezonki yerinde Fernando var. Bakalım o kaç gol atacak? Veya atar mı? Geçen sezon bu işi Tolga yapıyordu. Takım kötü sonuçlar alınca bu pozisyondaki isim hedef haline gelebiliyor. Tolga’nın gerçek pozisyonu 6 veya 8’dir. Hertha Berlin forması giyerken ortanın solunda oynadığı maçlar var ama esas yeri asla burası olamaz.”

Tolga son derece iyi bir profesyonel olduğu vurgulanırken, “Sadece futbol odaklı bir hayatı var. Sosyal değil içine kapanık. Antrenmanlara 1-1.5 saat erken gidip geç çıkıyor. Gece hayatı yok. Sezonun ilk antrenmanında 11 kilometre koşması fiziksel olarak hangi noktada olduğunu gösteriyor. Bir oyuncunun sezona nasıl başladığı da önemli... Bir kere gol atınca özgüven de kazanıyor. Geçen yıl ligin ilk yarısında Trabzon’a karşı az kalsın atıyordu ama Onur inanılmaz bir top çıkarmıştı. O gol olsa belki devamı gelecekti. Futbolda özgüven önemlidir. Tolga bu özgüveni de yakaladı. Onun bu durumu Milli Takım için de çok önemli” diye konuşuluyor.

2

Süper Lig’de geçtiğimiz sezon 24 maçta oynayan Tolga Ciğerci, ne gol attı ne asist yaptı. Bu sezona ise oldukça skorer bir şekilde giriş yapan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2 maçta 2 kez fileleri havalandırarak adeta kendisini de aştı.