19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Galatasaray'dan flaş Riekerink kararı!

Galatasaray Yönetimi, kazanmasına rağmen Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'i masaya yatırdı, hocayla 'devam' kararı aldı.

6 Aralık 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray'dan flaş Riekerink kararı!
Florya’daki zirvede Riekerink’in durumu tartışıldı. Yöneticiler, kadro seçimlerini doğru bulurken, değişikliklerin sorun olduğunu dile getirdi. Ancak bunun, Hollandalı teknik adamı göndermek için bir neden olmadığı vurgulandı. Mali fair play de sarı-kırmızılıların elini kolunu bağladı.
 
Galatasaray Yönetimi, Kasımpaşa maçı kazanılmasına rağmen teknik direktör Jan Olde Riekerink’in durumunu masaya yatırdı, “Gitsin mi?”, “Kalsın mı?” sorusuna yanıt bulmaya çalıştı.
 
Başkan yardımcısı Nasuhi Sezgin’in, 2-1’lik galibiyete rağmen, “Bu futbol şampiyon için yetmez” eleştirisinin ardından dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirildi. Rahatsızlığını dile getiren Sezgin ile beraber Sportif AŞ’nin diğer üyeleri Levent Nazifoğlu, Mehmet Özbek ve İsmail Sarıkaya da buluşmada yer alan diğer isimlerdi. Başkan Dursun Özbek kulüple ilgili önemli bir toplantısı bulunduğu için, Alp Yalman ise özel nedenlerden dolayı dünkü zirvede bulunamadı.
 
Yönetim bir araya gelmesine rağmen, ne Riekerink’i karşısına alıp sorguladı, ne de ona bir uyarı mesajı yolladı. Ancak orada bulunmaları, Hollandalı hoca için “görüntülü bir mesaj” olarak yorumlandı.
 
Riekerink’in genel olarak maçlara doğru kadrolar çıkardığı düşüncesinde olan yöneticiler, sorunun oyun içerisindeki değişiklikler olduğu konusunda görüşler ortaya attı. Ancak bunun, hocayı göndermek için esaslı bir neden olmadığı üzerinde birleşildi.
 
“Takım yenilseydi konuşmak kolaydı. Önemli olan galipken bunları tartışabilmek” düşüncesinde birleşen idareciler, olağanüstü bir durum oluşmadıkça Riekerink’le yollarını ayırmama konusunda fikir birliğine vardı.
 
Ayrıca UEFA’nın Finansal Fair Play için getirdiği 65 milyon euro ücret maaş sınırlaması konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirten yöneticiler, yapılacak bir teknik adam operasyonunun da bu konuda kendilerini zor durumda bırakacağı konusunda birleşti.
 
%50: Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, sarı-kırmızılı takımın başında çıktığı 28 resmi maçın 14’ünü kazanabildi. Yüzde 50’lik bir başarı oranı yakalayan Hollandalı çalıştırıcı, 8 beraberlik, 6 da mağlubiyet gördü.
 
Milliyet