23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Galatasaray 17 yaşındaki sol bek Berk Çetin'in peşine düştü

Lionel Carole'e resmi teklif gelir gelmez oyuncuyu satmayı planlayan Galatasaray, o bölgede direkt oynayacak futbolcuyla beraber 17 yaşındaki Berk Çetin'i transfer etmeyi düşünüyor.

StarSpor - Levent GÜLTEKİN18 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray 17 yaşındaki sol bek Berk Çetin'in peşine düştü
Yıllardır sol bek problemiyle uğraşan ve takıma bir türlü aranılan ismi bulamayan Galatasaray, Lionel Carole ile bir nebze bu sorunu çözmüş, fakat tecrübeli futbolcunun istikrarsız performansı sarı kırmızılı kulübün içini pek açmamıştı. Carole için Fransa’dan resmi teklif bekleyen ve 5 milyon Euro civarı bir rakamı yakaladığı anda Fransız kramponu satacak olan Galatasaray, sol beke 17 yaşında genç bir oyuncu keşfetti.
 
BERK ÇETİN'İN MALİYETİ SADECE 1 MİLYON EURO
 
Galatasaray’ın scout ekibinin araştırmaları sonucu bulunan 17 yaşındaki Berk Çetin, sarı kırmızılı yöneticilere ve Tudor’a iletilirken, oyuncunun Almanya’da yetişmesi ve alt yapı eğitimini orada alması bu transferi güçlü kılıyor. Türkiye U17 Milli Takımı ile iyi bir çıkış yakalayan Berk Çetin, gösterdiği performansla hayli dikkat çekerken, yetenekli sol bekin B.Mörchengladbach’ta yetiştirime ve bonservis bedeliyle beraber 1 milyon euro’luk maliyetinin olması Galatasaray’ı harekete geçirmiş durumda. 
 
TAM KEŞFEDİLMEDEN ALINMASI LAZIM
 
Ekim ayında FIFA U17 Dünya Kupası kadrosunda da yer alacak olan Berk Çetin Borussia Mönchengladbach’tab Profesyonel sözleşme teklifi alırken, Galatasaray scoutlarının bir an önce bu transferin yapılması gerektiğini teknik heyete bildirdiği öğrenildi.