19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Galatasaray UEFA 2.ön eleme turunda Ostersunds takımıyla eşleşti

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleşen kura çekiminde Galatasaray’ın 2.ön elemedeki rakibi Ostersunds oldu.

StarSpor - Levent GÜLTEKİN19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray UEFA 2.ön eleme turunda Ostersunds takımıyla eşleşti

Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleşecek kura çekimine, 1. ön eleme turunda 100, 2. ön eleme turunda ise 16 takım katıldı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2.ön elemedeki rakibi İsveç takımı Ostersunds oldu.

İŞTE ÖSTERSUNDS TAKIMI

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi 2.ön eleme turunda eşleştiği Östersunds İsveç’in kuzeyinde yer alan bir takım. 13 Temmuz’da oynanacak ilk maçta hava şatlarının biraz ağır olacağı tahmin edilirken, Östersunds’un sahası olan Jamtkraft Arena’nın suni çim olması sarı kırmızılı takım için bir avantaj.
 
Geçtiğimiz sene önce İsveç 1.Ligi’ne yükselen Östersundus’u 42 yaşında İngiliz teknik adam Graham Potter çalıştırıyor. Genelde İngiliz futboluna yatkın bir oyun anlayışı olan Östersunds’ta oyuncuların fizik kapasitesi ön plana çıkarken, takımın şu anda Allsvenskan’da 3. Sırada olması bir hayli dikkat çekiyor. Ligde 12 haftayı geride bırakan Östersunds şu anda AIK, Göteborg, Elfsborg gibi takımlar geride bırakmış durumda. Toplamda 2,5 milyon euro’luk bir kadro değerine sahip olan İsveç ekibinin en büyük avantajı liglerin devam etmesi ve futbolcuların oyun ritmi yakalaması. Takımın en golcü futbolcusu İngiliz golcü Jamie Hopcutt olurken, göz batan en önemli oyuncusu ise 30 yaşındaki Iraklı kürt kökenli futbolcu Brwa Nouri olarak gösteriliyor.
 
'ŞAKA MIYDI BU?'
 
Öte yandan İsveç basını da bu eşleşmeye yer ayırdı. Galatasaray'ın Muslera, Sneijder gibi önemli futbolculara sahip olduğunu belirten ve 'kabus gibi kura' yorumunu yapan internet siteleri, Östersunds'lu Ghoddos'un kuradan sonraki tepkisini de haberleştirdi.
 
Ghoddos'un Galatasaray kurası sonrası sözleri şöyle; "Şaka mıydı bu? Aman Tanrım! Bu tamamen çılgınlık."