17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Beşiktaş Trabzonspor'u deplasmanda Babel'in golleriyle 2-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

5 Mart 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Trabzonspor'u deplasmanda Babel'in golleriyle 2-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasının kapanış maçında Trabzonspor ile Beşiktaş, Medical Park Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Düşük bir tempoda geçen karşılaşmada Beşiktaş, Trabzonspor'u deplasmanda Ryan Babel'in attığı 2 golle 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş'a zorlu deplasmanda 3 puanı getiren goller 71 ve 78. dakikalarda Ryan Babel'den geldi. İki golün asistini de oyuna sonradan giren Alvaro Negredo yaparken Babel, Süper Lig'deki 9. golüne ulaştı. Negredo ise ligdeki 6. asistini kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 47'ye çıkartırken Galatasaray ve Başakşehir'in 3 puan gerisinde 3. sırada haftayı kapattı. Son 8 haftada sadece 1 kez galip gelebilen Trabzonspor ise 36 puanla 7. sırada kaldı.

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Trabzonspor ise deplasmanda Akhisarspor'a konuk olacak.

TOSIC, 30. SANİYEDE KART GÖRDÜ

Maçın henüz ilk dakikası dolmadan Beşiktaş'tan Dusko Tosic sarı kart gördü. Maçın henüz 30. saniyesinde topa elle müdahele eden Dusko Tosic, hakem Halis Özkahya tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. Sırp futbolcunun 30. saniyede gördüğü bu sarı kart, Süper Lig'de bu sezon verilen en erken sarı kart oldu. Sarı kartın ardından Sosa ile tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kullanan Trabzonspor, bu fırsattan ise yararlanamadı.

İLK TEHLİKE VAGNER LOVE'DAN

İlk yarıda daha fazla atak oynayan Beşiktaş, maçın ilk tehlikeli pozisyonuna 38. dakikada girdi. Talisca'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Vagner Love, sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top, az bir farkla üstten dışarı çıktı.

TALISCA, MUTLAK FIRSATTAN YARARLANAMADI

Karşılaşmanın ilk yarısı düşük bir tempoda geçerken Beşiktaş, 43. dakikada Talisca ile mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Ryan Babel'in ara pasıyla Onur Kıvrak ile karşı karşıya kalan Talisca'nın plase şutunu Onur, ayağı ile kurtardı.

ADRIANO GÖZÜNDEN SAKATLANDI

Siyah-beyazlıların Brezilyalı yıldızı Adriano, mücadelenin 63. dakikasında Joao Pereia ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı ve yapılan müdahalelerin ardından oyundan çıkmak zorunda kaldı. Maçın hakemi Hali Özkahya, pozisyonda devam kararı verdi. Adriano'nun gözünde problem olduğu belirlendi ve oyuncunun gözüne bandaj yapıldı. Tecrübeli futbolcunun son durumu yapılacak detaylı kontrollerin ardından belli olacak. Sakatlanan Adriano yerine oyuna Caner Erkin dahil oldu.

ASİST NEGREDO, GOL BABEL

Beşiktaş, Trabzon'da aradığı gole 71. dakikada ulaştı. Negredo, ayağının dışıyla sol kanada verdiği pas ile Caner Erkin'i ulaştırdı. Caner'in ortasında Negredo, topu çok iyi bir şekilde kontrol edip boştaki Babel'e çıkardı, Babel de müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

NEGREDO - BABEL BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Beşiktaş, ikinci golü de Negredo ve Babel işbirliği ile attı. Negredo ile verkaça giren Ryan Babel, ceza sahası içinde topla buluştu ve uzak direğe vurduğu plase vuruşla farkı ikiye çıkartan golü attı.

SAHAYA SEYİRCİ GİRDİ

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya bir taraftar girdi. Medical Park Stadı'ndaki maçın 65. dakikasında Trabzonsporlu bir taraftara sahaya girdi ve Türk bayrağı açtı. Daha sonra Türk bayrağını yere seren taraftar, üzerinde secdeye yattı. Taraftarın sahaya girdiği anlarda tribünler ise 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' tezahüratı yaptı.

TRİBÜNLERDEN İSTİFA SESLERİ

Süper Lig'de son 8 maçta sadece 1 kez kazanabilen Trabzonspor'da taraftarlar, Beşiktaş karşısında oynanan kötü futbol üzerine yönetimi istifaya davet etti. Medical Park Stadı'nda gelen Trabzonsporlu taraftarların bir bölüm, takımlarının geriye düşmesinin ardından 'Yönetim istifa' tezahüratlarıyla Muharrem Usta ve ekibini protesto ettiler. Tepkilerine devam taraftarlar daha ise 'Usta istifa' diye tezahüratlarda bulundular.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor'da, kart cezalısı Burak Yılmaz'ın yokluğunda Dame N'Doye forma giydi.

Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Burak Yılmaz, Beşiktaş karşısında takımında yer alamadı. Bu futbolcunun yokluğunda Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Hugo Rodallega ile N'Doye arasındaki tercihini Senegalli futbolcudan yana kullandı.

Savunmanın ortasında geçen hafta son anda rahatsızlanarak kadrodan çıkarılan Tomas Hubocan tekrar formasına kavuştu. Uğur Demirok ise yedek kulübesinde yer aldı.

Bordo-mavililer, böylece geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçına göre 2 farklı oyuncuyla Beşiktaş mücadelesine çıktı.

Öte yandan Trabzonsporlu oyunculardan Jose Sosa ve Olcay Şahan, maç öncesi Beşiktaş'ın yedek kulübesine giderek, eski takım arkadaşları ve teknik direktör Şenol Güneş ile hasret giderdi.

BEŞİKTAŞ'TA 2 EKSİK

Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalısı Ricardo Quaresma ile sakatlığı bulunan Pepe, Trabzonspor karşısında oynayamadı.

Siyah-beyazlılarda ligde geçen haftaki Fenerbahçe maçına göre Quaresma ve yedek kulübesine çekilen Domagoj Vida'nın yerine Jeremain Lens ile Anderson Talisca, Trabzonspor karşısında forma giydi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, stoperde Gary Medel ve Dusko Tosic'i oynattı.

Güneş, forvette Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçında görev verdiği Alvaro Negredo'yu yedek kulübesine çekerken, Vagner Love ilk 11'de sahaya çıktı.

TARAFTAR İLGİSİ

Trabzonsporlu taraftarlar, Beşiktaş karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı.

Tribünlerin tamamına yakınını dolduran bordo-mavili taraftarlar, karşılaşma öncesi de stat girişinde takımı meşalelerle karşıladı. Taraftarlar, ısınma sırasında ise futbolcuları tek tek tribüne çağırarak, oyunculara moral verdi.

Beşiktaş taraftarları da kendilerine ayrılan bölümün tamamına yakınını doldurarak, takımlarını yalnız bırakmadı.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK

Trabzonspor Kulübü maç öncesinde stattaki dev ekranlardan Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen  Zeytin Dalı Harekatı'na destek videoları yayınlandı.

Bordo-mavili taraftarlar da "Asla yalnız değilsiniz" yazılı pankart açarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." diye bağırdı.

Maç öncesi Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

İki takım sporcuları da seremoniye güvenlik güçlerinin üniformalarını giyen çocuklarla çıktı. Çocukların bir kısmı saygı duruşu sırasında asker selamı verdi.

İLK 11’LER

Trabzonspor: Onur, Pereira, Hubocan, Durica, Novak, Okay, Kucka, Abdülkadir, Sosa, Olcay, N'Doye

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Medel, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Lens, Babel, Talisca, Vagner Love