20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hikmet Karaman'a göre şampiyonluk düğümü Galatasaray - Beşiktaş maçında çözülür

Tecrübeli teknik direktör Hikmet Karaman, şampiyonluk yarışında bitime 5 hafta G.Saray'ın öne çıktığını vurgulayıp 'Ancak fikstüre baktığınızda G.Saray'ın 2 tane finali var. Biri Alanyaspor diğeri Beşiktaş. Alanyaspor maçı çok çok zor. Çünkü küme düşmemeye oynuyor. Düğüm G.Saray-Beşiktaş maçında çözülür' dedi.

16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Hikmet Karaman'a göre şampiyonluk düğümü Galatasaray - Beşiktaş maçında çözülür

Heyecan ve tansiyonun tavan yaptığı Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında 4 takım adeta atbaşı gidiyor... Skorer olarak deneyimli teknik adam Hikmet Karaman'la kalan 5 final haftası öncesi zirve yarışını masaya yatırdık...

Karaman, Başakşehir'i yenerek yeniden zirveye kurulan G.Saray'ı avantajlı olarak gördüğünü belirterek "G.Saray lider olduğu için tüm maçlarını kazanırsa ipi göğüsleyecek. Fikstüre baktığımızda G.Saray için 2 tane final maçı var. Aytemiz Alanyaspor maçı çok zor geçecek. Çünkü küme düşme potasında yer alan ve çıkış arayan takımlarla oynayacağınız maçlar gerçekten zor. Bunun örneği olarak; G.Birliği'nin G.Saray'ı yenmesi; Alanyaspor'un Başakşehir'i farklı skorla devirmesini gösterebiliriz. Beşiktaş da Vodafone Park'ta Alanyaspor'u müthiş bir golle 1-0 yenerken ne kadar zorlandığını gördük. G.Saray bu iki final maçını kayıpsız geçerse şampiyonluk yarışında büyük avantaj yakalar" dedi.

'Cezalı oyuncular döndü, Beşiktaş tekrar eski halini aldı'

Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için G.Saray'ı yenmesi gerektiğinin altını çizen tecrübeli hoca, "Beşiktaş futbol takımı derin bir kadroya sahip. Başta Quaresma olmak üzere cezalı futbolcuların yeniden katılımı ile Beşiktaş tekrar eski halini aldı. Şenol hocanın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlar da hafızalarımızda. Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş-G.Saray derbisini düşünecek olursak şampiyonluğun düğümü bu dev maçta çözülebilir" diye konuştu.

'Avcı bugün G.Saray maçı olsa farklı bir 11'le çıkardı'

"Sizce Medipol Başakşehir'in performansında düşüş mü var?" sorumuza ise Karaman, "Abdullah Avcı'nın G.Saray maçını oynadıktan bir gün sonra bir 11 yap deseler inanıyorum ki farklı bir 11 çıkarırdı. Dün akşam G.Saray, Başakşehir'den daha iyi bir takım olduğunu gösterdi. Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını ise Başakşehir'in önünde görüyorum" yanıtını verdi. Karaman, Arda'nın G.Saray maçına ilk 11'de başlaması ile ilgili olarak "Yıldız oyuncular her an maçın gidişatını değiştirebilirler. Onun için doğru buluyorum" yorumunu yaptı.