25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Beşiktaş Fenerbahçe'yi yenerse şampiyonluk turu atacak

Adanaspor'u 3-2 yenerek Başakşehir ile aradaki puan farkını 7'ye çıkaran Beşiktaş, 2 hafta sonra Fenerbahçe'yi yendiği takdirde şampiyonluk turu atabilir.

Ajansspor24 Nisan 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Fenerbahçe'yi yenerse şampiyonluk turu atacak

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta maçında Beşiktaş sahasında Adanaspor'u 3-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Siyah-beyazlılar bu galibiyetin ardından puanını 64 yaptı ve en yakın rakibi Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını da 7'ye yükseltti.

Fenerbahçe derbisinde tur atabilir

Beşiktaş önümüzdeki hafta en yakın rakibi olan 57 puanlı Medipol Başakşehir'i yenerse, bitime 5 hafta kala rakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkaracak ve ligin 30. haftasında şampiyonluk turu atma şansı yakalayacak.

Siyah-beyazlılar, ligin 30. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi yener, Medipol Başakşehir de Antalyaspor deplasmanında puan kaybı yaşarsa, Beşiktaş ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Siyah beyazlılar, olası Başakşehir beraberliğinde de rakibiyle arasındaki puan farkını 12'ye çıkaracak ve ikili averajın devreye girmesiyle 3. yıldızı garanti altına alacak.

Beşiktaş, bu ihtimallerden birinin gerçekleşmesi durumunda Fenerbahçe ile de arasındaki puan farkını 14'e yükseltmiş olacak.

İşte Beşiktaş'ın kalan maçları

Medipol Başakşehir (D)

Fenerbahçe

Bursaspor (D)

Kasımpaşa

Gaziantepspor (D)

Osmanlıspor

Medipol Başakşehir'in kalan maçları

Beşiktaş

Antalyaspor (D)

Gençlerbirliği

Trabzonspor (D)

Adanaspor

Kayserispor (D)