20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kayserispor: 1 Beşiktaş: 1

Süper Lig'in 15. haftasında Kayserispor ile Beşiktaş, Kadir Has Stadı'nda 1-1 berabere kaldı.

10 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kayserispor: 1 Beşiktaş: 1

Süper Lig 15. hafta maçında Beşiktaş, Kayserispor'a konuk oldu. Ev sahibi, 31. dakikada Umut Bulut ile öne geçti.

45. dakikada Umut Bulut, ceza sahasında topa vurmak üzere hamle yaptı, Cenk Tosun topu almak için ayağını soktu, Umut'un vuruşu Cenk'e geldi. Hakem bu pozisyonda penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Cenk Tosun, 45+1'de skoru 1-1'e getirdi. Penaltı pozisyonuna itirazda bulunan Umut Bulut ve Kana Biyik sarı kart gördü.

İlk yarının bitiminin ardından Kayserispor'dan Tiago Lopes de hakeme itiraz edince Yaşar Kemal Uğurlu, bir kez daha sarı kart çıkardı.

İkinci yarıda henüz 49. dakikada Tiago Lopes, bir kez daha sarı kart gördü. Böylece Kayserispor 10 kişi kaldı. Karşılaşmada 6 dakika uzatma oynanırken başka gol sesi çıkmadı. Maç 1-1 bitti.

Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Beşiktaş, ligde bir kez daha puan kaybı yaşadı. Ligdeki son 4 maçında 3. kez berabere kalan Beşiktaş, 27 puanla 4. sırada kaldı. Kayserispor da yine 27 puanla averaj farkıyla 5. sırada yer buldu.

Sezona Rumen teknik direktör Mario Sumudica yönetiminde Galatasaray mağlubiyetiyle başlayan Kayserispor ise sezonun flaş takımlarından biri oldu. Sarı-kırmızılılar, bu sezon geride kalan 14 maçta sadece 2 kez yenilirken topladığı 26 puanla kritik mücadele öncesinde Beşiktaş'la aynı puanda bulunuyor. Kayserispor ayrıca bu sezon evinde hiç yenilmezken ligde bunu başarabilen dört takımdan biri.