25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mertcan Çam: Beni öldürmeye, sakatlamaya çalıştılar

Şanlıurfaspor'da kiralık olarak forma giyen Trabzonsporlu futbolcu Mertcan Çam, Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim tarafından dövüldüğü iddiası ile gündeme oturmuştu. Genç oyuncu, yaşadıklarında çaresizliği hissettiğini belirterek, 'Beni öldürmeye, sakatlamaya çalıştılar' dedi.

13 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mertcan Çam: Beni öldürmeye, sakatlamaya çalıştılar

Trabzon'da ailesiyle birlikte yaşayan Mertcan Çam, yaşadıklarından sonra psikolojik destek aldığını belirtti. Yalnız kalmak istemeyen 22 yaşındaki genç oyuncu, yaşadığı o korku dolu anları ve sonrasını anlattı.

Çok sıkışık bir durumda olduğu için kulüpten alacaklarını tahsil etmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurduğunu belirten Mertcan Çam, "Kulüpten alacağım vardı. Alacağımı vermediler. Çünkü aileme ev almıştım. Paramı alırım diye ödemeleri geciktirdik. Başkan vereceğini söyledi, vermeyince ben de menajerim aracılığıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdum. Çünkü müteahhite para vermedik ve evimizi geri aldı. Sinirlenince de TFF'ye başvurdum. Başvurduktan sonra yazı ellerine geldi. Başkan beni odasına çağırdı. Masasının üstünde kağıdım vardı. Onu gördükten sonra 'bu nedir lan' dedi bana, ondan sonra sert bir tokat attı. Ben de büyüğümdür bir tokat atıp 'niye böyle bir şey yaptın' diyecek diye düşündüm. Ondan sonra bana yumruk attı. Şok oldum ve bir anda yere düştüm. O devam etti. Yüzümü kapattım. O an tekme atınca küfürler etmeye başladı. Yakamdan tutup kapıya doğru sürükledi. O sırada 'Seni köpek kulübesine bağlayacağım lan it' dedi. Tartışma devam ederken başkan yardımcısı ve şoförü geldi. Ayırırlar diye düşündüm ama şoförü de bana vurunca yine yere düştüm. O sırada muhasebeci bir ağabeyimiz 'yapmayın başkanım' derken bir boşluk buldum ve hemen oradan kaçtım. Peşime koştular. Arkamdan arabayla beraber beni takip etmeye çalıştılar" dedi.

"İnşaata, korktuğum köpeklerin arasına gizlendim"

Kaçış sırasında bir inşaata girdiğini ifade eden genç futbolcu, korktuğu köpeklerin arasına gizlendiğini söyledi. Mertcan, "Ben bir inşaata gizlendim ama onlar farklı bir yere gittiler. Zaten köpeklerden korktuğumu herkes bilir. Başkan da biliyordu. Çünkü beni köpek kulübesine bağlamakla tehdit etti. Ben inşaata köpekler arasında gizlendim. Korku olduktan sonra hiçbir şey görmüyor gözünüz. Sonra sürekli iletişim halinde olduğumuz taksici vardı. 15 dakika koşu mesafesindeydi. Trabzon'a beni götürürler diye düşündüm. Üstümde hiçbir şey yoktu. Sadece spor kıyafetlerim vardı. Oraya varınca beni kaçırmalarını istedim. Çok kötü şeyler olduğunu söyledim. Bana 'bizi başkan aradı, seni alamayız' dediler. Ben de onlara kızdım ve sitem ettim. Kamere kayıtları hepsi var orada zaten. Polisin elinde kayıtlar. Oradan 15 dakikalık bir mesafe daha koştum. Şansıma nöbetçi bir taksici gördüm. Kafamı da kapatmıştım. Çünkü yüzümden kanlar geliyordu. O şekilde beni hiç kimsenin taksiye almayacağını düşündüm. Hiç çaktırmadım. 'Ağabey beni bir arkadaşımın yanına götürür müsün' dedim. O da götürdü. Taksiyle yanına gittiğim ağabey, benimle çok ilgilendi. Beni Erzincan'a kadar getirdi. Benim telefonum yoktu. Hiçbir şey bilmiyorum. Bakanımız Süleyman Soylu devreye girmiş. Herkes bizi arıyor. Yeter ki Mertcan savcılığa ifade versin gerisini biz halledeceğiz diye" açıklamasını yaptı. 

İHA