16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Mustafa Cengiz, başkan adaylarının projelerini anlatacağı organizasyonu GSTV'den yayınlatmadı

Başkan adayları, bugün 21.00’de Divan’ın organize ettiği toplantıda bir araya gelip projelerini anlatacaktı ancak Başkan Cengiz katılmadı, GSTV’den de yayınlatmadı.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Mustafa Cengiz, başkan adaylarının projelerini anlatacağı organizasyonu GSTV'den yayınlatmadı

ŞAMPİYONLUK kutlayan G.Saray’da büyük seçim krizi çıktı. Divan Başkanlığı, başkan adaylarıyla istişare ederek 21 Mayıs’ta saat 21.00’e bir istişare toplantısı koydu. Bu toplantıya bütün başkan adayları katılıp, projelerini anlatacak, toplantı da kulüp televizyonundan canlı yayınlanacaktı. Ankara’da iftar programı olan Dursun Özbek, Divan Başkanı’nı arayarak, toplantının 21.30’a alınmasını rica etti. Onun bu isteği üzerine yarım saat toplantı ileri alındı.

YENİ YAYINCI BULDULAR

Ancak toplantının düzenlenmesi için bütün hazırlıklar tamamlandığı sırada öğlenden sonra Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nu arayan Başkan Mustafa Cengiz, “Ben toplantıya katılmıyorum. GSTV’den yayınlanmasına da izin vermiyorum” dedi. Bunun üzerine Divan Kurulu da başka kanallardan programı başka televizyonlardan canlı yayınlatmak için harekete geçti. Başkan Cengiz’in bu uygulamasına muhalefetten ve divan kurulu üyelerinden tepki geldi.

Bu davranışlar bizde prim yapmaz

DİVAN Başkanı Eşref Hamamcıoğlu Başkan’ın tavrına sert çıktı: Toplantıyı başkanlarla istişare ederek düzenledik. Hepsinin haberi vardı. Konuşmamızı yazıya dökerek kendilerine gönderdik. Sonuç olarak Galatasaray tüzüğünde ve geleneklerinde seçimi divan başkanı organize eder, zorunlu bir sebep yoksa da başkan adayları bu toplantılara katılır. Ali Fatinoğlu ve Ozan Korkut katılacağını teyit etti. Dursun Özbek başkanımızız da teyit etti. Onun ricası üzerine toplantıyı 21.30’a aldık. Ankara’dan gelecek.

Mustafa Cengiz 2 saat önce katılmayacağını bildirdi. Kendisi katılmayacağı gibi canlı yayın için GSTV’ye ambargo koydu. Canlı yayın yapılmıyor. GSTV’ye kolektif mülkiyettir ve ambargo koyması kabul edilebilir bir şey değil. Bu biraz özgüven, bilinç, demokratik yaklaşım meselesi. İnsanların birlikte olmasından sıkıntı çıkmaz. Fikir ayrılığından sorun çıkmaz. Yoksa ben yaptım oldu olur o da hoş olmaz. G.Saray’da bunlar prim yapmaz. Biz de divan heyeti olarak canlı yayın organizasyonunu yaptık. Sosyal medya ve dijital ortamdan yayınlıyoruz. Eski başkanlarımızdan Duygun Yarsuvat ve Faruk Süren de izleyici olarak katılıyor. Katılıp katılmamak hür iradesidir.

İnanmak istemiyorum

BAŞKAN Mustafa Cengiz’in, rakibi Ali Fatinoğlu’nun proje kataloğunu gördükten sonra canlı yayına katılmama kararı aldığı, hatta kendi yönetimini ‘Neden hazırlık yapmadınız’ diye fırçaladığı öne sürüldü. Ali Fatinoğlu bu konuda şu açıklamayı yaptı: Mustafa Cengiz’e benim proje kataloğum gidince, paniğe kapıldığı ve televizyon programında çok zor duruma düşeceğini düşünüp de yayına çıkmadığı’ bilgisinin doğru olmadığına inanmak istiyorum.

 

 

4 adaya 1’er saat

GSTV Genel Yayın Yönetmeni Can Erbesler bütün adaylara televizyonda 1’er saat canlı yayında projelerini anlatma imkanı verileceğini söyledi. Erbesler, Divan’dan canlı yayın programlarının ise olmadığını belirterek, “Bugün Ali Fatinoğlu, Çarşamba Ozan Korkut, Perşembe Dursun Özbek, Cuma günü de Mustafa Cengiz 13.00-14.00 arası canlı yayında olacak” dedi.

Bana sormadan emrivaki yapıldı

DİVAN Kurulu başkan adaylarına 8 soru sorulacak programın istişare ile hazırlandığını açıkladı. Ancak Başkan Mustafa Cengiz’in, “Bana sormadan böyle bir şey yapıyorsunuz. Ben programda yokum. Benden icazet alınmadı. GSTV’den de yayınlanmasına izin vermem” dediği öne sürüldü.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Divan Başkanı Sn Eşref Hamamcıoğlu tarafından Tüzüğümüzün 99.1 maddesi gereğince Galatasaray Yönetim Kuruluna dilek ve tavsiye olarak başvurmak yerine doğrudan Galatasaray Başkanlık makamına, "gün ve saat tespiti" için hiç bir ön görüşme, istişare yapılmadan emrivaki şekilde yollanan adayların katılabileceği Panel Daveti için Başkanlık tarafından saat 13:19'da verilen yanıt aşağıdadır.

Galatasaray Başkanlığı'na sadece Genel Kurul emir ve talimat verebilir. Değerli Divan Kurulumuzun Yönetimden kopuk, adaylardan birini destekler görüntüsü ve intibası verebilecek bu tür polemik ve medya aktivitelerine girmesi üzüntü vericidir. 

Camiaya saygıyla duyurulur.

Mustafa Cengiz

 

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı