25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mustafa Cengiz: Galatasaray'ın transfer yasağını kaldırdık

Galatasaray'da Divan Kurulu toplantısı başladı. Eski başkan Dursun Özbek, tam kadro ekibiyle salona geldi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yaptığı açıklamada, 'Göreve gelir gelmez 60 milyon TL ödeme yaptık. Transfer yapmamızın önünde 19 milyon TL vergi ve SSK borcu ve iki futbolcumuzdan (Chedjou ve Dany) gelen transfer yasağı vardı. Bunu ödedik' dedi.

14 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mustafa Cengiz: Galatasaray'ın transfer yasağını kaldırdık

Galatasaray'da kritik Divan Kurulu toplantısı başladı. Dursun Özbek tam kadro ekibiyle Divan Kurulu toplantısına geldi.

"Göreve gelir gelmez 60 milyon TL ödeme yaptık"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz açıklamalarda bulunuyor: "Göreve gelir gelmez 60 milyon TL ödeme yaptık. Transfer yapmamızın önünde 19 milyon TL vergi ve SSK borcu ve iki futbolcumuzdan (Chedjou ve Dany) gelen transfer yasağı vardı. Bunu ödedik. Florya'da inşaat alanını artırma konusunda çabalarımız var. Umarım oradan da geliri en maksimum hale getiririz. Epey faktöring borcu ödedik.

"Özbek 24 milyon TL'lik kısmı rehnetmiş" 

Önümüzde aşılması gereken maddi sorunlar var. Biz bunların tamamını aşacağız. 508 milyon TL'si Emlakbank'tan kırdırıldı. Finansal borcumuz 800 milyon TL. (213 milyon dolar). Fiili banka borcumuz 183 milyon dolar. Dursun Özbek, B Grubu hisselerinde serbest bulunan 24 milyon TL'lik kısmı rehnetmiş, rehin harcını kulübe ödetmiş ve gelecekteki kazancımızdan 19 milyon TL'lik temlik koydurmuş. 

"G.Saray yabancılara satılırsa G.Saray'ı bırakırım"

Milan CEO'su geliyor, Galatasaray'dan rica ediyor, loca ayırıyoruz. Çinlilere kulübü satıyor dediler. Tek bir TV yayınına çıktım. Galatasaray'ı yabancılara satılırsa ben Galatasaray'ı bırakırım dedim, arkasındayım. Kulübü Çin'e satmak yok. Oğlum ve yeğenim kendi uğraşlarıyla loca sattılar. Oğlum ve yeğenimi yönetim kurulu toplantısına almışım dediler. Arkadaşlar edep diye bir şey var, lütfen yapmayın.