20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Napoli Beşiktaş 2-3

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. haftasında İtalya'nın Napoli takımını evinde 2-3 yendi.

20 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Napoli Beşiktaş 2-3

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz  Beşiktaş dün akşam Napoli ile karşı karşıya geldi. İtalya'nın Napoli takımı ile oynanan maçta Beşiktaş 2-3 galip geldi. Napoli'nin 18 maçlık nağmalup serisini bozan Beşiktaş grupta çok değerli 3 puana sahip oldu.

 

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. hafta mücadelesinde grup lideri Napoli'yle deplasmanda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Beşiktaş'a 3 puanı getiren golleri 12. dakikada Adriano, 38 ve 86'da Aboubakar kaydetti. Napoli'nin golleri ise 30'da DriesMertens ve 69'da penaltıdan Manolo Gabbiadini'den geldi. Napoli'de Lorenzo Insigne 50. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı. Beşiktaş, bu galibiyetle gruptaki puanını 5'e çıkarırken, Napoli 6 puanda kaldı. Grupta oynanan diğer karşılaşmada Benfica, deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-0 mağlup etti. Temsilcimiz, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Vodafone Arena'da Napoli ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş - Napoli mücadelesi 1 Kasım Salı günü oynanacak.

 

KARŞILAŞMADAN SONRA ŞENOL GÜNEŞ AÇIKLAMA YAPTI

 

"Bugün Napoli karşısında iyi mücadele ettik. Bugün iyi savaştık. Galip gelmemiz çok iyi ama beraberlik veya yenilgiyle ayrılsaydık gerçekten çok yazık olacaktı. Kaybettiğimiz iki puanı telafi ettik. Önümüzde iki maç var ve bu iki maçı sahamızda oynayacağız. Bu maçlardan da iyi sonuçlarla ayrılıp grubumuzu ilk sırada tamamlamak istiyoruz. İyi bir takım karşısında galibiyet aldık. Galip geldik diye her şey bitmiyor. Napoli ile İstanbul’da bir kez daha oynayacağız. Vincent Aboubakar’ın iki önemli golü vardı. İkinci yarıda çok iyi oynadı. Onu yedek bırakmamız kötü oyuncu olduğunu göstermez. Bugün Anderson Talisca’yı yedek beklettik. Oyunu rakibimize göre planladık. Öne geçince avantajı yakaladık ve Talisca’yı yedek beklettik. Hücum zenginliği bakımından iyi bir takımla oynadık. Daha az pozisyon vermeliydik.”