Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, o kelimenin kullanımını yasakladı

Galatasaray derbisini diğer maçlardan farklı düşünmemelerini isteyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Ancak favori biziz de demeyin. Süper Kupa'da oyun olarak üstün olmamıza rağmen rakibimize penaltılarla yenildik. O nedenle sadece oynamak yetmiyor, pozisyonlar da değerlendirilmeli" dedi.

Haber; Milliyet
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş
24 Eylül 2016 09:33
Son güncelleme 24 Eylül 2016 09:38
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugün oynanacak olan Galatasaray maçı öncesinde oyuncularına uyarılarda bulundu.

Hafta boyunca futbolcularıyla derbi toplantıları yapan Beşiktaş'ın kurt hocası Şenol Güneş, bugünkü karşılaşmaya tıpkı diğer maçlar gibi bakılmasını ama Galatasaray karşısında, "favori biziz" denilmemesini istedi. Bu tür maçlarda alınan üç puanların, şampiyonluk yarışında önemli avantajlar sağladığını da sözlerine ekleyen Şenol Güneş'in, "Evimizdeki ilk derbide sahadan galibiyetle ayrılan taraf olalım" dediği öğrenildi.

Kadronun geniş olması nedeniyle, hafta içerisinde farklı on bir kombinasyonlarını deneyen Beşiktaş'ın teknik patronu Şenol Güneş'in, yaptığı toplantılarda, "Galatasaray ile daha önce Süper Kupa maçında karşılaştık. O maçta oyun olarak üstün olmamıza rağmen, rakibimize penaltılarla yenildik. O nedenle bugünkü derbide sadece oyun olarak üstün olmak yeterli olmaz. Bulduğunuz
pozisyonları değerlendirmemiz gerekli. Böyle maçlarda pozisyonları cömertçe harcamamalıyız" diye konuştuğu bildirildi.

Şenol Güneş: "Kontrollü oyun, toplu savunma, toplu hücum"

Beşiktaş'ın başarılı teknik adamı Şenol Güneş'in, Vodafone Arena'da çok farklı bir atmosferin olacağını da belirterek, "Tribünler bize itici güç olacak. Böylesine maçlardaki en önemli şey, hakemle olan diyaloglardır. Gereksiz bir sarı kart bile maçın gidişatını değiştirebilir. Kontrollü oyun, toplu savunma ve toplu hücum yapmalıyız. Sıkıştınız anda garanti pası tercih edin. Dönen toplar mutlaka bizde olmalı" dediği ortaya çıktı.

Tümü
 Reklam