18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Obradovic: Olympiakos'un tek bir oyuncusuna değil, takıma odaklanmamız gerek

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü antrenörü Obradovic, Olympiakos maçı öncesi son açıklamalarını yaptı.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Obradovic:  Olympiakos'un tek bir oyuncusuna değil, takıma  odaklanmamız gerek

Sinan Erdem Spor Salonu'nda final maçı için düzenlenen basın  toplantısına Obradovic, Fenerbahçe'nin ABD'li oyuncusu Ekpe Udoh, Olympiakos  Başantrenörü Ioannis Sfairopoulos ile Yunanistan ekibinin tecrübeli basketbolcusu  Georgios Printezis katıldı.

Final oynayacakları için çok mutlu olduklarını vurgulayan Obradovic,  şunları kaydetti:

"Bir final fırsatı daha bulduk. Oyuncularım için çok mutluyum. Sezon  çok zor geçti. Son zamanlarda sakatımız olmadığı için iyi çalıştık. İkinci kez  finaldeyiz. Taraftarlarımız bize büyük bir motivasyon sağlıyor. Ümit ediyoruz ki  basketbolseverler iyi bir Dörtlü Final geçiriyordur. Diğer maçları geçmişte  bırakmamız lazım. Olympiakos'la önemli bir maç yapacağız. Dörtlü Final'e gelip  nasıl oynaması gerektiğini iyi biliyorlar. Çok iyi taraftarları var. Çok iyi bir  durumdayız ama final spesifik bir maçtır. Final, iki takım için de çok zor  olacak. En ufak detayı bile düşünmeniz gerekiyor. Günün sonunda her şeye  oyuncular karar veriyor. Bu nedenle konsantrasyon çok önemli. Oyuncularım bunu  iyi biliyor."

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yarın büyük bir taraftar desteğiyle  oynayacaklarını aktaran Sırp başantrenör, "Dörtlü Final İstanbul'da. Biliyoruz ki  çok taraftarımız var salonda. Fenerbahçe taraftarını mutlu etmek istiyorum.  Olympiakos'un taraftarına karşı da çok düzgün hareket etmeliyiz. Sokakta da  misafirperverliğimizi göstermemiz lazım. Bu çok önemli bir şey. Özellikle  Fenerbahçe taraftarına rica ediyorum, Olympiakos taraftarına saygıyla  davransınlar." dedi.

Obradovic, "Vassilis Spanoulis'e önlem alacak mısınız?" sorusuna ise  şu cevabı verdi:

"Final maçından önce takımımı hazırlamaya çalışıyorum. Tek bir oyuncu  önemli değildir maçta. Bütün oyuncuların birlikte oynaması gerekiyor. Bizim  stratejimiz bu. Odaklanıp, takım halinde oynamamız lazım. Tek bir oyuncu söz  konusu değil. Olympiakos'un kalitesi var. Normal sezona ve dünkü maça  baktığımızda Olympiakos kilit oyuncularla geri dönüyor. Hep bunu gösterdiler.  Problemlerini aşmayı bildiler. Olympiakos'un tek bir oyuncusuna değil, takıma  odaklanmamız gerekiyor."

İstanbul'da kariyerinin ilk yılında Partizan'la Avrupa şampiyonluğuna  ulaştığı hatırlatılan Obradovic, şöyle devam etti:

Tabii ki 25 yıl önce çok iyi hatıralarım var. Bunlar hatırlanacak iyi  şeyler. Geçmişte kaldı artık. Asıl yarınki maça odaklanıyoruz. Size 25 yıl önceki  birkaç fotoğrafımı gösterebilirim. Tabii ki bazı şeyler değişti. Hala finallerden önce heyecan duyuyorum."

Fenerbahçe'nin Avrupa'nın önemli kulüplerinden biri olduğunun altını  çizen Obradovic, yarın sahada kendi performanslarının önemine vurgu yaparak  sözlerine son verdi.

Fenerbahçeli basketbolcu Ekpe Udoh da final için çok heyecanlı  olduklarını vurgulayarak, "Çok zor bir savaş olacak. Bütün yıl boyunca buna  çalıştık. Hazır olmam gerekiyor. Bu, 40 dakikalık bir oyun. Benim nasıl oynadığım  önemli değil. Önemli olan takımın kazanması." şeklinde konuştu.

Sfairopoulos: "Favori Fenerbahçe"

Olympiakos Başantrenörü Sfairopoulos ise finalin favorisinin  Fenerbahçe olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe'nin şu an Avrupa'nın en formda takımı olduğunu anlatan  Yunan başantrenör, "Bu finalin çok özel noktaları var. Çok iyi odaklanmamız  gerekiyor. Çok büyük bir takıma karşı oynuyoruz. Şu anda sezonun en iyi durumunda  olan takımı Fenerbahçe. Avrupa'nın en iyi başantrenörüne sahipler. Kendi  seyircilerinin önüne oynayacaklar. Finalin favorisi Fenerbahçe. Elimizden geleni  yapacağız ve şansımızı zorlayacağız." ifadelerini kullandı.

CSKA Moskova maçını artık geride bıraktıklarını belirten Sfairopoulos,  sözlerini şöyle tamamladı:

"Buraya iki final oynamaya geldik. Yarı finali kazandıktan sonra, şunu  söyledik; 'Bu ilk yarıydı, yarın ikinci yarıyı oynayacağız.' Final oynayacağımız  için çok mutluyuz. Kulüp adına gurur duyuyorum. Bu seviyeye gelebilmek için çok  çalıştık. Heyecanla bu finali oynamayı bekliyoruz."

Olympiakos'un tecrübeli oyuncusu Printezis de çok zor zamanlar  geçirmelerine rağmen finale gelmeyi başardıklarını aktararak, "Final oynamak  büyük bir şeref.  Zor bir zaman geçirdik ve başarıyla finale geldik. CSKA Moskova  karşısında çok zor bir maçı kazandık. Finale odaklanmış durumdayız. Başarılı olup  bir kupa daha almayı ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısından sonra her iki takımın başantrenörü ve oyuncuları  birbirlerine başarılar dileyerek, Avrupa Ligi kupasının önünde poz verdi.