23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Portekiz devi Benfica, Şampiyonlar Ligi gruplarında sıfır çekti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. ve son hafta heyecanı A, B, C ve D gruplarında oynanan 8 maçla başladı. Portekiz temsilcisi Benfica, Kupa 1'de deyim yerindeyse tarihi hezimete uğradı. Kendi sahasında Basel'e 2-0 yenilen kırmızı-beyazlı ekip, grubu sıfır puanla tamamladı. 1 gol atan Benfica kalesinde tam 14 gol gördü.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Portekiz devi Benfica, Şampiyonlar Ligi gruplarında sıfır çekti

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C ve D grupları, yapılan 8 karşılaşmayla tamamlandı.

Avrupa kupalarında sayısız başarılara imza atan Benfica, Devler Ligi'nde tarihi bu kez tersten yazdı! Kendi sahasında Basel'e 2-0'lık skorla mağlup olan Portekiz temsilcisi, grubunu puansız olarak kapatarak hüsrana uğradı. A Grubu'nda sadece 1 gol atabilen Benfica kalesinde ise tam 14 gol gördü.

İki kez Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanmıştı

36 kez Portekiz Premier Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Benfica, iki kez Avrupa'nın en büyük kupası o zamanki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nı (60-61, 61-62) kaldırmıştı.

Atletico Madrid de elendi, rota UEFA

Son 4 yılda 2 kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Atletico Madrid, C Grubu'ndaki son maçında Chelsea ile 1-1 berabere kaldı ve grubu üçüncü sırada tamamladı. İspanyol temsilcisi, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Gruplarda alınan sonuçlar şöyle:

A GRUBU

Benfica (Portekiz) 0-2 Basel (İsviçre)

Manchester United (İngiltere) 2-1 CSKA Moskova (Rusya)

B GRUBU

Bayern Münih (Almanya) 3-1 Paris Saint Germain (Fransa)

Celtic (İskoçya) 0-1 Anderlecht (Belçika)

C GRUBU

Chelsea (İngiltere) 1-1 Atletico Madrid (İspanya)

Roma (İtalya) 1-0 Karabağ (Azerbaycan)

D GRUBU

Barcelona (İspanya) 2-0 Sporting Lizbon (Portekiz)

Olympiakos (Yunanistan) 0-2 Juventus (İtalya)