16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Rıdvan Dilmen: Milli maç falan umurumda değil

Milli maç öncesi Hakkari'de düzenlenen hain saldırılara dikkat çeken spor yazarı Rıdvan Dilmen; 'Şehitlerimiz bize ders veriyor, bir daha asla Fatih Terim-Arda Turan konusunu konuşmayacağım. İzlanda maçını 3-0 yensek de, yenilsek de benim umurumda değil. Şehitlerimiz var' dedi.

9 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:

A Milli Takım'ın İzlanda ile oynayacağı kritik maç öncesi NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, Hakkari'de yaşanan hain saldırıya dikkat çekti. Dilmen, maçla ilgili olarak hiçbir şeyin umurunda olmadığını çünkü şehitlerimizin olduğunu ifade etti. 

 

İşte Rıdvan Dilmen'in İzlanda maçı öncesi yaptığı açıklamalar;

"ŞEHİTLERİMİZ BİZE DERS VERİYORLAR"

Dilmen bugün Şemdinli'den gelen şehit haberlerinin ardından; "Moralimiz ülke olarak düşük. Her gün şehit haberleri geliyor. Bugün de Şemdinli'den haber geldi. Ülkemizin başı sağolsun. Bazen bu polemiklerin (Terim-Arda) ne kadar değersiz olduğunu anlamak lazım. Ülkemizi korumak isteyen gençlerimiz şehit oluyor. Biz de Arda olsun mu öteki olmasın mı derken alet oluyoruz. Sonuçta hayat devam ediyor. Ne ilk kez milli maç var ne son kez. Açıkçası benim maç falan umrumda değil. 5-0 da yensek teselli olmaz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bugün İzlanda'yı 3-0 yensek de yenilsek de benim umrumda değil. Allah ülkemize güç kuvvet versin. Maçın 11'i falan da benim umrumda değil. Bugün haberlerde gördüm bir şehidimizi defnediyorlar, şehidimizin babası da 12 yaşındaki diğer oğluna "oğlum sen de git şehit ol" diyor. Biz işimiz gereği Arda, Terim, Burak polemikleri yapıyoruz ama bir daha asla yapmamak üzere kapattım. Şehitlerimiz bize tokat gibi ders veriyorlar maalesef ders veriyorlar. Haklarını bize helal etsinler." diye konuştu.