18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Riekerink: De Jong Amerika'da mutsuzdu

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink, devre arası transfer döneminde Galatasaray ile sözleşmesini fesh edip Mainz'a transfer olan Nigel de Jong için açıklamalarda bulundu.

12 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Riekerink: De Jong Amerika'da mutsuzdu

Geçen sezon Galatasaray'ı çalıştıran Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink, sarı kırmızılı kulüpten ayrılıp Bundesliga ekibi Mainz'a transfer olan Nigel de Jong hakkında konuştu.

Hollanda basınına De Jong'un transferini değerlendiren Riekerink, ''Bu transfere insanların şaşırmasını anlayabiliyorum ama ben şaşırmıyorum. Galatasaray'dayken De Jong ile çalıştım ve futbola ne kadar tutkulu olduğunu gördüm. Fiziksel ve mental olarak oynamaya hazır. Amerika'da mutsuzdu ve futbolu çok özlemişti. Sneijder ve Heitinga gibi onunla da 10 yaşındayken Ajax alt yapısında beraber çalışmıştım. Onu alarak takıma karakter ve kalite getirmiştik'' sözlerini kullandı.

''SOYUNMA ODASINDA ÖNEMLİ BİR İNSAN''

Hollandalı futbolcunun geçen sezon Galatasaray'da iyi bir performans ortaya koyduğunu belirten Jan Olde Riekerink, ''Benimle beraber geçen sezon Galatasaray'da çok iyi oynadı. Ayrıca soyunma odasında önemli bir insan oldu. De Jong'un Mainz'da da başarılı olacağına inanıyorum'' dedi.

(Sporx)