24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Riekerink'ten Advocaat ve Şenol Güneş yanıtı

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Antalyaspor maçı öncesinde konuştu.

30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Riekerink'ten Advocaat ve Şenol Güneş yanıtı
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Antalyaspor maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
 
İşte Jan Olde Riekerink'in açıklamaları...
 
"9 MAÇTIR YENİLMEYEN GALATASARAY VAR"
 
Daha önce belirttiğim gibi takımımdan çok memnunum. Galip gelmek için gittik oraya. 2-0 öne geçen bir Galatasaray vardı. Sonrasında iki gol yedik be 2-2 sonuçlandı. 9 maçtır yenilmeyen bir Galatasaray var. Bu durum önümüzdeki maçları da etkileyecektir. 
 
"MORAL BOZUKLUĞU VE HAYAL KIRIKLIĞI VARDI"
 
Türkçe derslerine tekrardan başladım. Biraz Türkçe konuşabilirim. Maçın sonunda herkeste moral bozukluğu ve hayal kırıklığı vardı. Sonraki günlerde büyük takım olarak bununla baş etmeniz gerekiyor. Hem ben hem takımım iyi bir süreçte olduğumuzu biliyor. 
 
"FENERBAHÇE İLE İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİM"
 
Bu tip eleştiriler yapılıyor, yazılıyor tarzı değil de sizin direk kendi sorularınız olursa daha iyi olur. Hafta içerisinde bir sürü yazılan şeyleri okuyorum zaten. Nigel De Jong ile ilgili ve Fenerbahçe ile alakalı bir şeyler söylemişim. Böyle bir durum yok. 
 
"BEŞİKTAŞ MAÇINI YENİDEN OYNASAK, YİNE AYNI DEĞİŞİKLİKLERİ YAPARDIM"
 
Oyuncu değiştirme konusuna gelirsek, Talisca oyuna girdi. Cenk'in içeri iyice girmesiyle birlikte 4 forvete döndüler. İyi analiz etmek gerekiyor. Ben de analiz ettim ve değişiklikleri kafamda kurguladım. Doğru zamanda, doğru yerde hamleleri yapmak gerekir. Gollerde duran toptan geldi. Savunmamız iyi bir performans gösteriyordu. Oyun anlamında yenilmiş goller değildi. Farklı senaryolar da kafamda vardı. O değişiklikleri yapma kararı verdim. O maça geri dönersek yine aynı değişiklikleri yaparım. Türkiye Kupası ve Süper Kupa finaline benzeyen de bir maç oldu.
 
"TEKNİK HEYET İÇERİSİNDE UYUM SORUNU YOK"
 
Kesinlikte teknik heyet içerisinde herhangi bir sorun yok. Geçen sene Orhan hoca yanımızdaydı. Bana inanılmaz bir desteği oldu. Bu sene de Ayhan hoca katıldı. Sadece yardımcılarım değiller, hepsi dostlarım oldu. Devamlı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Katkıları inanılmaz fazla. Taffarel bizimle beraberdi. Gittiği için tabi ki üzüldük. Herhangi bir problem yok. Onlar yardımcılarımdan daha fazlası.
 
"HAFTADA 2 GÜN DURAN TOP ÇALIŞIYORUZ"
 
Duran top meselesi çok önemli bir konu. Maçların kaderini değiştiren bir durum. Problemin nerede olduğunu anlamamız lazım. Problem bireysel mi yoksa genel organizasyonda mı bunu çözmemiz gerekir. Diğer taraftan ikinci ve üçüncü top dediğimiz devamı var. Geçen maç bir golü de bunu yedik. Hafta içi çalışmalarımızda 2 günümüzü buna ayırıyoruz. Duran toplara hem defansif hem ofansif çok önem veriyoruz. Umarım bundan sonraki maçlarda duran toptan gol yemeyiz. 
 
"ADVOCAAT'A MESAJ GÖNDERDİM..."
 
Hollanda'dan tanıyorum. İlk geldiğinde Advocaat'a bir mesaj attım ve sonrasında bir bağlantıya geçmedik. Dün de Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde galibiyet aldılar. Bütün rakiplere saygı duymamız gerekiyor. Bütün Türk takımlarına... Küçük veya büyük takım farketmez. Ben hiçbir zaman rakiplerim hakkında kötü konuşmayacağım. Benim futbol anlayışımdan dolayı asla hiçbir takım rakibim hakkında kötü bir şey diyemem.
 
ŞENOL GÜNEŞ'İN SÖZLERİ ÜZERİNE YANIT...
 
Şenol Güneş'in "Galatasaray hücum yapmayarak gol attı" sözlerinin hatırlatılması üzerine Riekerink, "Beşiktaş'ın hocasının görüşü. Onun sorumluluğunda." ifadelerini kullandı. 
 
"YÖNETİMLE SIKÇA KONUŞUYORUZ"
 
Bu seneki en güçlü noktamız camia içerisindeki ve Florya'daki organizasyondur. Yönetimle aramızda çok güçlü bir bağ var. Sık sık görüşmelerde bulunuyoruz. Onlar da devamlı buradalar. Sürekli konuşuyoruz fakat teknik anlamda değil. Teknik konular anlamında bizden herhangi bir istekte bulunmuyorlar. 
 
"DE JONG YAVAŞ YAVAŞ TAKIMLA ÇALIŞMALARA KATILIYOR"
 
Sakatlık konusunda şanssız bir dönemden geçtiğimiz doğru. Sakatlıklar engel olamayacağımız durumlar. Çoğu maçta ve milli takımda oldu. Bütün sakat arkadaşlarımız inanılmaz özverili çalışıyor. Çok fantastik bir sağlık ekibine sahibiz. Ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Onlardan çok memnunum. Oyuncularımın tutumundan da memnunum. İzin yaptığımız günlerde bile sakat oyuncular çalışmalarını sürdürüyor. Sakatlar takımla birlikte çalışmalara başladı. Nigel de Jong da yavaş yavaş takımla çalışmalara katılıyor. 
 
"MAYIS'TA FOTOĞRAFIMI GÖREBİLİRSİNİZ"
 
Başkanımızın dediklerine katılıyorum. Galatasaray çok büyük bir camia. Sürekli hedeflerin konulması çok normal. En iyi isimlerin kadroda olması her zaman olması gereken bir şey. Şu an bir dönemden geçiyoruz. O tip arazilerin satılması Galatasaray'ın geleceğini olumlu olarak etki edecektir. Galatasaray her zaman üst seviyede olmalıdır. Yapmamız gereken bu ismi tekrar parlatmamızdır. Galatasaray Galatasaray'dır. Galatasaray'dan ilk teklif aldığımda nasıl mutlu olduğumu tarif edemem. Bu kulüp bir dünya kulübüdür. Duvarlarda benim resmimi de Mayıs sonu görebilirsiniz. Sporx