23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Roberto Soldado taş gibi ve çok formda

Dün sağlık kontrolünden geçen Roberto Soldado, taş gibi çıktı.

11 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Roberto Soldado taş gibi ve çok formda

Sezon öncesi kamp çalışmalarının en çalışkan isimlerinden biri olduğu belirtilen Roberto Soldado için, “Valencia’da oynadığı dönemki kadar süratli. Form durumu üst düzeyde, sağlığı her zamankinden iyi ve müthiş hırslı” değerlendirmesini yapan gazeteciler, 32 yaşındaki golcünün Türkiye’ye damga vuracağını ileri sürdüler.

Fenerbahçe’nin kadrosuna kattığı Roberto Soldado’nun son derece formda bir şekilde sarı-lacivertli ekibe geldiği ortaya çıktı. Ön çapraz bağları ve menisküs yırtığı nedeniyle geçtiğimiz sezon yedi ay sahalardan uzak kalmasının ardından geri dönen yıldız oyuncunun durumu merak uyandırsa da, Soldado’nun şaşırtıcı bir şekilde formunun zirvesinde olduğu belirtildi.

Villarreal’e yakın İspanyol gazetecilere göre marttan itibaren tekrar oynamaya başlayan Soldado, o günden sonra hızla iyileşti ve takımın en etkili isimlerinden bir tanesi oldu. Çok ciddi bir sakatlık geçirmesine karşın ligdeki 10 maçında 4 gol-3 asistle oynayarak önemli katkı verdi.

Bu yüksek formunu sezon öncesinde de sürdüren 32 yaşındaki forvet, Inter karşısında hazırlık maçında fileleri havalandırdı. Villarreal’in sezon öncesi kampında en çok göze batan oyunculardan bir tanesi olduğu öğrenildi. Antrenmanlarda çalışkanlığıyla beğeni toplayan Soldado’nun futbola aç görüntüsüyle dikkatleri üzerine çektiği belirlendi. 

Daha sağlıklı

Türkiye’ye damga vuracağı öngörüsünde bulunulan Roberto Soldado’nun, yaşadığı sıkıntıyı tamamen geride bıraktığını belirten İspanyol gazeteciler şu yorumu yaptılar;

“En çok parladığı dönem Valencia’da top koşturduğu dönemdi. Şu an en az Valencia’daki kadar iyi durumda. En az o dönemki kadar süratli ve o zamanlardaki gibi müthiş hırslı. 30 yaş üstü bir futbolcu için kilo en önemli dertlerden bir tanesidir. Soldado, Villarreal’de kendine çok iyi baktı ve kilo verdi. Fizik olarak da son derece iyi durumda. Her zamankinden daha sağlıklı.” 

Geniş tarama

Soldado’ya geniş kapsamlı bir sağlık kontrolü yapıldı. İspanyol oyuncunun, kardiyoloji, kulak-burun-boğaz, ortopedi, genel cerrahi, dahiliye ve göz muayenelerinden geçirildiği, 32 yaşındaki oyuncuya kardiyak ile radyolojik testler uygulandığı aktarıldı. Soldado’da herhangi bir probleme rastlanmadığı öğrenildi.

(Skorer)