20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Dursun Özbek ile Fikret Orman'ın derbi karnesi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek iki buçuk sezonda 2 derbi galibiyeti görürken, Fikret Orman 5 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

26 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Dursun Özbek ile Fikret Orman'ın derbi karnesi
Galatasaray, 23 Mayıs 2015'te yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen  Dursun Özbek yönetiminde şu ana kadar Beşiktaş ve Fenerbahçe ile 9 karşılaşma  oynadı.
 
Sarı-kırmızılı takım, 7'si Süper Lig, biri Ziraat Türkiye Kupası, biri  de TFF Süper Kupa'da oynanan bu maçlardan 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 3  mağlubiyetle ayrıldı.
 
Söz konusu karşılaşmalarda rakip fileleri 8 kez havalandıran  Galatasaray, kalesinde ise 9 gole engel olamadı.
 
Beşiktaş derbilerinde bir galibiyet
 
Galatasaray, Dursun Özbek döneminde Beşiktaş ile oynadığı derbi  maçlarının sadece birini kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, Özbek'in başkanlık koltuğunda oturduğu günden bu  yana siyah-beyazlı takım ile 5 karşılaşma yaptı. Bu müsabakaların birini kazanan  Galatasaray, 2'sinde berabere kaldı, 2'sinde ise sahadan sahadan yenik ayrıldı.
 
Sarı-kırmızılı takım, Özbek döneminde Beşiktaş ile oynadığı derbilerde  6 gol atarken, kalesinde ise aynı sayıda gol gördü.
 
Fikret Orman döneminde 5 derbi kazanıldı
 
Beşiktaş, 25 Mart 2012'de başkanlığa seçilen Fikret Orman döneminde  toplamda 24 derbi maça çıktı. Siyah-beyazlı takım, üç dönemdir kulübü yöneten Fikret Orman  başkanlığında oynadığı bu derbilerin 5'ini kazanırken, 7'sinde berabere kaldı,  12'sini kaybetti.
 
Biri Ziraat Türkiye Kupası, biri TFF Süper Kupa ve 22'si de Süper  Lig'de yapılan bu derbilerde 24 gol atan Beşiktaş, rakiplerinin ise 40 gol  bulmasını önleyemedi.
 
Galatasaray karşısında 2 galibiyet sevinci
 
Fikret Orman, başkanlığı sırasında Galatasaray ile oynanan derbilerde  iki kez galibiyet sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, bu dönemde Galatasaray ile oynadığı 12 maçın  2'sinde galip gelirken, 4'ünde berabere kaldı, 6'sını kaybetti. Beşiktaş, söz konusu iki galibiyeti şampiyonluğa ulaştığı geçen sezon  elde etti.
 
Orman başkanlığında sarı-kırmızılı takım ile oynadığı derbilerde 12  gol kaydeden Beşiktaş, rakibinden 21 gol yedi.